Dan tek počinje, a vi ste već upali u nekoliko zamki koje mogu naškoditi vašem tijelu i umu. Evo na što biste trebali pripaziti dok sjedite za uredskom stolicom

1. Dodirivali ste se po licu
Ljudi se ne mogu prestati dodirivati po licu! Neke statistike pokazuju da se čovjek dodirne u prosjeku četiri puta po licu u samo sat vremena. Pitate se u čemu je problem? Javne površine prepune su bakterija. Dok prinosite prste licu povećavate mogućnost od razvoja bolesti ili izbijanja neugodnih izraslina na koži.

2. Niste se ustali sa stolca
Sjedilački način života povećava rizik od debljine, dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Probleme s kralježnicom nećemo niti spominjati. Želite li spriječiti rizik od svega navednog – ustanite svakih pola sata i rastegnite se. Svakih 60 minuta nakratko protegnite noge.

Dodirivanje lica povećava rizik od razvoja bolesti ili stvaranja neuglednih kožnih izraslina

3. Grickali ste uz računalo
Imate li običaj jesti uz ekran računala (ili televizijskog prijamnika u domu) u organizam unosite više kalorija nego osobe koje se svom jelu mogu posvetiti bez smetnji. I dok smatrate da vas konzumacija hrane i obavljanje posla čini prvakinjom u multitaskingu, zapravo štetite obujmu svojega struka.

4. Trljali ste oči
Često trljanje očiju povezano je s bolešću stanjavanja rožnice po imenu keratokonus. Ova navika s vremenom dovodi do potrebe nošenje naočala, kontaktnih leća ili korekcije laserom. Nosite li leće i trljate oči, još biste jače mogli našteti svome vidu.

5. Stiskali ste mjehur
Od silne zaposlenosti niste stigli do toaleta? Povremeno stiskanje mjehura je normalno, ali ako to pretvorite u naviku mogli biste postati podložni urinarnim infekcijama ili razviti probleme s inkontinencijom.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju