Želite li izgubiti pokoji kilogram ne morate držati strogu dijetu koja u rekordnom roku obećava rezultate. Krenite bebi koracima i u svoje dnevne rutine unesite male, ali učinkovite promjene. Donosimo 5 trikova uz pomoć kojih ćete lakše smršaviti


1. Trik s papirom i olovkom

Istraživanje je pokazalo kako nismo niti svjesni koliko dnevno pojedemo ili popijemo između glavnih obroka. Upravo u takvim rutinama kriju se brojne nepotrebne kalorije zbog kojih se debljamo ili ne možemo smršaviti.

Na kraju svakog dana zapišite na papir što ste sve pojeli i popili i nakon toga dobro proučite zapisano. Na taj način ćete postati svjesni svojih loših navika što vam može pomoći da ih se i riješite.

>> 17 trikova uz koje ćete mršaviti bez imalo truda

2. Trik s kućanskim poslovima
Kućanski poslovi mnogima predstavljaju pravu muku. No s obzirom na to da ih ionako morate obaviti, u svoju dnevnu rutinu čišćenja dodajte malo ritma. Prije nego krenete s usisavanjem, brisanjem prašine ili peglanjem upalite omiljenu muziku bržeg ritma i krenite s razgibavanjem.

Dok čistite kuću pokušajte se gibati čim brže i više. Svaki dodatni čučanj ili pokret predstavlja mini tjelovježbu koja može biti vrlo zabavna, ali i korisna kod gubitka kilograma.

3. Trik sa stepenicama
Svako od nas barem jednom prehoda niz od 5, 10 ili više stepenica, a ova radnja je nevjerojatno učinkovita kod potrošnje kalorija. Bez obzira živite li ili radite li u prizemlju, na prvom, drugom ili petom katu iskoristite ovu aktivnost u svoju korist.

Oni na nižim katovima neka prošeću do susjeda kat ili dva iznad svaki puta kada ulaze u zgradu, a oni na višim, umjesto dizalom, neka kat ili dva produže korak.

4. Trik s parkiranjem
Svi jako dobro znamo kako je pješačenje do radnog mjesta ili trgovine puno zdravije nego vožnja u automobilu. I dok jedni automobilom žele uštedjeti vrijeme, drugi zbog velike udaljenosti nisu u mogućnosti pješačiti. No postoji mali trik koji vam uvelike može pomoći da ostvarite željeni cilj i izgubite pokoji kilogram.

Umjesto ispred trgovine ili firme, automobil parkirajte ulicu ili dvije dalje. To će vas natjerati da hodate, a neće vam oduzeti više od 10 minuta.

5. Trik sa žvakanjem
Kada smo jako gladni ili kada ispred sebe vidimo omiljenu hranu skloni smo brzo jesti. No, upravo na taj način u tijelo unosimo puno više hrane, a time i kalorija. Želite li smanjiti unos kalorija, ali bez odricanja upotrijebite stari dobri trik sa žvakanjem koji doista pali.
Prije nego počnete jesti popijte čašu vode.

Nakon toga svaki zalogaj koji stavite u usta žvačite čim dulje. Zalogaj progutajte tek nakon što ga u potpunosti osjetite i razmekšate.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju