Jedan od glavnih uzročnika neugodnih tjelesnih mirisa svakako je naša prehrana. Namirnice koje konzumiramo u prekomjernim količinama dugo se razgrađuju u našem probavnom sustavu tijekom čega dolazi do ispuštanja toksina kroz zadah i pore kože, te stvaranja neugodnih tjelesnih mirisa. Donosimo popis namirnica koje na našem tijelu ostavljaju neugodan trag i koje svakako treba konzumirati umjereno

1. Crveno meso spada u skupinu teško probavljive namirnice. S obzirom da mu je potreban duži rok za razgradnju, u crijevima se zadržava duži period tijekom kojeg dolazi do ispuštanja raznih toksina u krvotok što izaziva neugodan miris cijelog tijela.

2. Mliječni proizvodi su bogati proteinima, no njihovo pretjerano konzumiranje uzrokuje probleme s razgradnjom. Tijekom procesa varenja u tijelu proteini oslobađaju hidrogen sulfid i metil merkaptan nakon čega nastaje neugodan miris.

>>Piće koje 'ubija' sve tjelesne neugodne mirise

3. Češnjak poznajemo kao jedan od uzročnika neugodnog zadaha, no njegova dva glavna sastojka alin i alicin utječu na stvaranje pojačanih neugodnih tjelesnih mirisa. Razgradnjom ova dva inače jako zdrava sastojka češnjaka oslobađa se sumpor koji iz tijela izlazi i kroz pore kože.

4. Jaja, jetrice, plodovi mora, grah, kikiriki su namirnice koje sadrže aminokiselinu trimetilamin koja se teško razgrađuje u našem tijelu. Nakupljanje te aminokiselina uzrokuje vrlo neugodan tjelesni miris.

5. Povrće iz porodice kupusnjača, poput brokule, prokulica i kupusa sadržava najveću koncentraciju sumpornih tvari, poput sulforafana i izotiocijanata. Njihovo djelovanje na organizam je zdravo no pretjerano konzumiranje uzrokuje ispuštanje neugodnih mirisa iz tijela.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju