1. Crveno meso spada u skupinu teško probavljive namirnice. S obzirom da mu je potreban duži rok za razgradnju, u crijevima se zadržava duži period tijekom kojeg dolazi do ispuštanja raznih toksina u krvotok što izaziva neugodan miris cijelog tijela.
2. Mliječni proizvodi su bogati proteinima, no njihovo pretjerano konzumiranje uzrokuje probleme s razgradnjom. Tijekom procesa varenja u tijelu proteini oslobađaju hidrogen sulfid i metil merkaptan nakon čega nastaje neugodan miris.
>>Piće koje 'ubija' sve tjelesne neugodne mirise
3. Češnjak poznajemo kao jedan od uzročnika neugodnog zadaha, no njegova dva glavna sastojka alin i alicin utječu na stvaranje pojačanih neugodnih tjelesnih mirisa. Razgradnjom ova dva inače jako zdrava sastojka češnjaka oslobađa se sumpor koji iz tijela izlazi i kroz pore kože.
4. Jaja, jetrice, plodovi mora, grah, kikiriki su namirnice koje sadrže aminokiselinu trimetilamin koja se teško razgrađuje u našem tijelu. Nakupljanje te aminokiselina uzrokuje vrlo neugodan tjelesni miris.
5. Povrće iz porodice kupusnjača, poput brokule, prokulica i kupusa sadržava najveću koncentraciju sumpornih tvari, poput sulforafana i izotiocijanata. Njihovo djelovanje na organizam je zdravo no pretjerano konzumiranje uzrokuje ispuštanje neugodnih mirisa iz tijela.