Stres test recept
File orade sa tapenadom od crnih maslina, kremom od krumpira i salatom od potočarke
Sastojci:
Orada
Crne masline
Limun
Češnjak
Kapari
Fileti inćuna
Peršin list
Maslinovo ulje
Krumpir
Maslac
Mlijeko
Potočarka
Postupak:
1. Ribu filetirati i pincetom počupati košćice. Na zagrijanoj tavi, na maslinovom ulju, peći file ribe prvo na strani kože da postane hrskava, okrenuti kratko i maknuti s vatre.
2. Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi, procijediti i protisnuti kroz sito. Dodati maslac i mlijeko i izmiješati u kremu ili pire.
3. Potočarku oprati, začiniti s nekoliko kapi limunovog soka i maslinovim uljem.
4. Masline otkoštiti, u mužaru zdrobiti zajedno s kaparima, filetom inćuna, češnjakom, limunovim sokom i maslinovim uljem.
5. Popapriti i dodati sjeckani peršin, eventualno posoliti.
Više zanimljivih i ukusnih recepata potražite na stranici CELEBRITY MasterChef