Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Domaći kroasani: Najbrži recept za savršeno hrskave smotuljke

01. veljače 2014 Piše Blog Sweetheart
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brojni recepti za kroasane zahtjevaju sate provedene uz tijesto zbog čega opravdano odustajemo od njihove pripreme kod kuće i radije posežemo za onima iz pekarne. No da ova francuska najpopularnija slastica zaslužuje još jednu šansu dokazuje recept čija je priprema svedena na minimum, a okusi maslaca i rahlog tijesta koje se topi u ustima dovodeni do maksimuma. Stoga pružite im šansu

Sastojci:

- 700 g glatkog brašna
- prstohvat soli
- 3 žlice šećera
- 450 ml mlijeka
- 80 g svježeg kvasca (2 paketića) + 1 žlica šećera i 1 žlica brašna
- 3 žlice ulja
- 250 g maslaca
- 1 jaje (za premazivanje)

Priprema:

1. Maslac stavite u zamrzivač na 1-2 sata (da se smrzne). Mlijeko zagrijte, neka bude toplo. Kvascu dodajte šećer i brašno i 150 ml mlijeka, ostavite na toplom da se digne. Ostatak mlijeka ostavite, trebat će vam za tijesto.

Trik uz koji će domaći kroasani biti savršeno hrskavi i mekani je smrznuti maslac direktno nariban na razvaljano tijesto



2. Brašno prosijte, dodajte šećer, sol i ulje. Nakon toga dodajte dignuti kvasac, promiješajte. Dodajte ostatak mlijeka i zamijesite tijesto.

3.
Tijesto formirajte u kuglu i ostavite da se diže na toplom, treba se udvostručiti u veličini.

4. Kad se tijesto diglo, premjestite ga na pobrašnjenu površinu i razvaljajte u veliki pravokutnik (otprilike pola cm debljine). Smrznuti maslac naribajte ravnomjerno po cijelom tijestu. Nakon toga, tijesto zarolajte u duguljastu štrucu (rolajte tako da počnete s najdužom stranicom pravokutnika). Štrucu prerežite na 8 jednakih dijelova.

5.
Svaki dio razvaljajte u krug i krug prerežite na 4 dijela (križno prerežite krug, da dobijete 4 trokuta). Svaki trokut zarolajte u kroasan, premažite jajetom, stavite na papir za pečenje. Pecite na 180°C, 11-13 minuta (ovisi i o jačini pećnice).

Savjet: Po želji kroasane možete puniti nutellom ili pekmezom okusa po vlastitoj želji. Ako ste u potrazi za novim načinom serviranja i novim okusom isprobajte ovaj umak od jabuka koji izvrsno odgovara svježim domaćim kroasanima

Umak od jabuka - za 2 osobe

Sastojci:

- 2 velike jabuke
- 1-2 žličice šećera
- cimet
- 1 žličica maslaca
- 100 ml vode
- 1 žličica gustina

Priprema: 
Jabuke narežite na kockice, pošećerite i dodajte cimet. Maslac otopite na laganoj vatri i dodajte jabuke. Lagano ih propirjajte i dodajte vode. Pirjajte da jabuke omekšaju. Gustin razmutite u 2-3 žlice vode i dodajte jabukama. Pirjajte još minutu-dvije da se umak zgusne. Poslužite toplo.

Još ideja za kolače koji će udovoljiti i najzahtjevnijim nepcima možete pronaći na blogu Sweetheart.
 

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close