Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Gordon Ramsay: Najfinija kajgana gotova u 4 minute

04-11-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Jaje je jedna od namirnica koje možete pripremati na tisuću načina i dodati ih u razna jela, a jedno od najjednostavnijih, a mnogima i najfinijih svakako je kajgana. No i kajgana može biti itekako zanimljiva i ukusna, posebno ako je začinite s 3 jednostavna, ali vrlo ukusna dodatka. Isprobajte najfiniji meni kojim vlada fina kajgana

Sastojci:
- 3 jaja
- 2 veće gljive
- 2 kriške seljačkog kruha
- 1 grozd cherry rajčica (6 do 8 komada)
- Maslinovo ulje
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica milerama ili masnijeg kiselog vrhnja
- Sol i papar
- Vlasac

U trendu Elin Kostelić na premijeri kratkometražnog filma svog supruga Ivice Kotelića 'Freedom' - 3 Stajling za premijeru Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju Jadranka Sloković uvijek besprijekorna Gotovo 10 tisuća čitateljica odabralo najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus Franka Batelić uvijek privlači pažnju svojim modnim izborima A tako je šik Savršen kaput za zimu u kojem vam neće biti hladno, a ima ga i Franka Batelić

>> Gordon Ramsay: Najjednostavniji bolonjez umak gotov za samo 15 minuta

Priprema:
1. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja te ubacite klobuke gljiva.

2. Gljive posipajte s malo soli, pored njih dodajte cherry rajčice te ostavite da se sve zajedno prži na laganoj vatri.

3. U drugu, dublju tavu ili lončić stavite vrlo malo maslinovog ulja te dodajte tri jaja.

4. Jaja stavite na vatru, dodajte maslac i kuhačom miješajte dok se tava ne zagrije i jaja počnu peći. Nakon kratkog vremena maknite jaja s vatre, još ih izmiješajte te ih vratite na vatru. Postupak ponovite nekoliko puta.

5. Jaja maknite s vatre te u njih dodajte mileram, sol, papar i malo narezanog vlasca

6. Šnite kruha lagano prepecite u tosteru

7. Jelo poslužite na velikom tanjuru, jaja stavite na krišku tosta, a pored poslažite gljive i rajčice

Savjet:
U jaja možete dodati malo sitno narezanog dimljenog lososa ili pršuta.

Pročitaj još
Pročitaj još