Jaje je jedna od namirnica koje možete pripremati na tisuću načina i dodati ih u razna jela, a jedno od najjednostavnijih, a mnogima i najfinijih svakako je kajgana. No i kajgana može biti itekako zanimljiva i ukusna, posebno ako je začinite s 3 jednostavna, ali vrlo ukusna dodatka. Isprobajte najfiniji meni kojim vlada fina kajgana

Sastojci:
- 3 jaja
- 2 veće gljive
- 2 kriške seljačkog kruha
- 1 grozd cherry rajčica (6 do 8 komada)
- Maslinovo ulje
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica milerama ili masnijeg kiselog vrhnja
- Sol i papar
- Vlasac

>> Gordon Ramsay: Najjednostavniji bolonjez umak gotov za samo 15 minuta

Priprema:
1. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja te ubacite klobuke gljiva.

2. Gljive posipajte s malo soli, pored njih dodajte cherry rajčice te ostavite da se sve zajedno prži na laganoj vatri.

3. U drugu, dublju tavu ili lončić stavite vrlo malo maslinovog ulja te dodajte tri jaja.

4. Jaja stavite na vatru, dodajte maslac i kuhačom miješajte dok se tava ne zagrije i jaja počnu peći. Nakon kratkog vremena maknite jaja s vatre, još ih izmiješajte te ih vratite na vatru. Postupak ponovite nekoliko puta.

5. Jaja maknite s vatre te u njih dodajte mileram, sol, papar i malo narezanog vlasca

6. Šnite kruha lagano prepecite u tosteru

7. Jelo poslužite na velikom tanjuru, jaja stavite na krišku tosta, a pored poslažite gljive i rajčice

Savjet:
U jaja možete dodati malo sitno narezanog dimljenog lososa ili pršuta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju