U današnje vrijeme kada su poprilično iskrivljeni ideali ljepote u medijima ponuđeni kao na pladnju nove generacije mladih djevojaka, ali i žena sve više pati i sanja o izgledu kakav se smatra nezdravim pa čak i vrlo opasnim. No XL manekenka Jennie Runk odlučila je stati na kraj lošim primjerima te se s 5 jednostavnih rečenica obratila svim ženama koje nisu zadovoljne svojim izgledom

Premršave manekenke na granici anoreksije postale su tako simboli ženstvenosti čemu teže i holivudske ljepotice koje su ujedno i idoli novih generacija.

Ako si ljepši, obrazovaniji ili bogatiji od nekog to ne znači da si i bolja osoba. Nikada ne podcjenjuj druge, ali niti sebe

No da se svijest o prirodnoj i zdravoj ljepoti sve više budi dokazala je i Jennie Runk, XL manekenka koja je od samog početka karijere, koju je započela samo s 13 godina, prihvatila svoje tijelo kakvo je i nikada ga nije poželjela mijenjati. Danas je ova ljepotica jedna od najpopularnijih manekenki bucki te je pozirala u novij kampanji XL kupaćih kostima brenda H&M.

>> Manekenka bucka: Od sada modeli izgledaju ovako!

Da punašna ljepotica itekako žarko želi promijeniti iskrivljene ideale ljepote potvrdila je u jednom intervjuu za koji je odlučila izdvojiti 5 stvari o kojima bi svaka žena trebala razmišljati kako bi prihvatila svoje tijelo i svoj izgled i bila zadovoljna u svojoj koži:

1. Ti si puno više od svog tijela
Tvoje ja nije samo tijelo, ti si puno više od toga. Ne dozvoli da ti nebitne i plitke stvari poput rupica na bedrima ili trbuščić odlučuje o tome koliko vrijediš.

2. Budi dobar primjer
Budi svjesna da uvijek postoji netko kome si uzor. Ako si majka onda su to tvoja djeca, a ako si sestra ili prijateljica tu je opet netko tko te promatra. Budi primjer žene koja je zadovoljna u svojoj koži.

Ti si puno više od svog tijela. Ne dozvoli da ti nebitne i plitke stvari poput rupica na bedrima ili trbuščić odlučuje o tome koliko vrijediš

>> Napokon se i to dogodilo: Realne proporcije izgurale ženske 'štapiće' iz izloga

3. Nikad ne podcjenjuj druge, ali ni sebe
Ako si ljepši, obrazovaniji ili bogatiji od nekog to ne znači da si i bolja osoba. Nikada ne podcjenjuj druge, a isto vrijedi i za tebe. Negativna kritika smije te povrijediti, ali ti ne smije promijeniti život.

4. Prestani se uspoređivati s drugima
Kada netko tko je dvostruko mršaviji o d tebe kaže za sebe da je debeo sigurno ti prođe kroz glavu: A što sam onda ja?

Svi smo mi različiti, različite visine, boje kože i kose, ali i različite težine. Netko je blagoslovljen minijaturnim strukom ili bokovima, a netko ženstvenim poprsjem. O svome tijelu govori samo pozitivno, a želiš li napraviti neku promjenu neka ona bude vezana za poboljšanje zdravlja ili kvalitete života, a ne udovoljavanju idealima, koji zapravo ne postoje.

5. Ti si prekrasna
Pogledaj se u ogledalo, uštipni se za trbuh i reci: 'Ja sam lijepa i volim svoje obline. Volim svoj mekani trbuh, svoje grudi, stražnjicu i bokove. Volim svoje ženstveno tijelo!'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju