Tijekom godina ljudsko tijelo se konstantno mijenja. Nakon adolescentske dobi, kada organizam dostiže svoj maksimum osim psihičkih dolazi i do velikih fizičkih promjena kako kod žena, tako i kod muškaraca. Ona koja pripadnice ljepšeg spola najviše zabrinjava je debljanje, odnosno varijacije u kilaži. Najnovije istraživanje je potvrdilo kada su žene najsklonije debljanju


Istraživanje provedeno na uzorku žena, ali i muškaraca potvrdilo je kako su tijekom srednjih godina i muškarci i žene izloženi najvećim fizičkim promjenama. Naime, razdoblje u kojem se žene najviše debljaju te su samim time vrlo nezadovoljne svojim izgledom je 38. godina života.

Razdoblje između 35. i 40. godine ženama je najkritičnije što zbog fizičkih i hormonalnih promjena, a što zbog načina života.

- 35 posto žena potvrdilo je kako, otkako su postale majke, jedu gotovo dvostruko više ili češće.
- 33 posto žena priznalo je kako su se udebljale nakon vjenčanja, odnosno u dugotrajnoj vezi.
- 22 posto žena za debljanje je okrivilo prekid veze ili rastavu braka

No, dobra vijest je kako upravo brojka 40 predstavlja još jednu prekretnicu nakon koje je krivulja zadovoljstva u naglom porastu.

Ova okrugla brojka mnogim ženama predstavlja neku vrstu 'buđenja'. Tada počinju razmišljati o svojim godinama, o svom životu i načinu života što ih nerijetko potiče na male, ali značajne i pozitivne promjene.    

Žene su tako spremne odbaciti poroke i loše prehrambene navike,
posvetiti se tjelovježbi, a upravo takvi pothvati su zaslužni za osjećaj zadovoljstva svojim tijelom, a samim time i svojom kilažom.

Za razliku od žena, muška kritična granica debljanja je između 40. i 45. godine života. U tom razdoblju muškarci će najčešće voditi bitku s opuštenim i sve izraženijim trbuhom i povećanjem tjelesne težine.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju