Prištići i miteseri su problem koji muči muškarce i žene, a ne mogu ih izbjeći niti holivudske zvijezde poput Cameron Diaz, Olivia Wilde i Natalie Portman. No uz pravilnu njegu lica oni se mogu kontrolirati, ublažiti pa čak i u potpunosti ukloniti

Radite blagi piling
Piling je potrebno raditi barem jednom tjedno. Na taj ćete način odstraniti uzročnike prištića, odnosno nečistoće i odumrle stanice i dozvoliti koži da diše. Piling ne smije biti pregrub kako ne bi oštetio površinsko sloj kože.

Održavajte higijenu lica
Lice sklono miteserima i prištićima je preporučljivo prati nekolki puta dnevno, a obavezno svaku večer, posebno ako nosite šminku. Perite ga blagim, neutralnim sredstvima i umivajte se hladnom vodom. Ne dirajte lice rukama jer su prepune bakterija i nečistoća koje prenosite na lice.

>> Loše navike koje uništavaju kožu lica

Lice sklono miteserima i prištićima je preporučljivo prati nekolki puta dnevno, a obavezno svaku večer, posebno ako nosite šminku

Ne dirajte prištiće
Kopanje, stiskanje i grebanje prištića je najgora stvar koju možete napraviti koži lica. Posao radije prepustite stručnjaku jer u protivnome oni se mogu upaliti nakon čega nerijetko ostaju i ožiljci.

Maknite kosu s lica
Kosa je česti uzročnik prištića jer se na njoj zadržavaju masnoće i razne nečistoće. Imate li šiške perite ih češće te čelo svako toliko osvježite tonikom ili mokrim maramicama.

Mijenjajte posteljinu i ručnike
Masnoće i bakterije koje svakodnevno tijekom noći prenosite s kose i kože na jastučnicu također mogu biti uzročnik prištića. Isti je i s ručnicima. Koristite odvojeni ručnik za lice i tijelo.

 Kućni tretmani
- Namažite prištiće sokom od limuna, ostavite da se osuši te isperite vodom.

- Pomiješajte sodu bikarbonu i malo vode dok ne dobijete pastu. Namažite prištiće, ostavite oko 15 minuta te isperite.

- U loncu skuhajte vodu i malo soli te dobro naparite lice. nakon toga napravite blagi piling.

- Nahranite kožu prirodnom maskom. Donosimo domaći recept za masku za lice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju