Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Brzinski čokoladni kolač gotov u 3 poteza

15-02-2014 Piše Blog Sweetheart
komentari

Naše mame definitivno zaslužuju medalju za spretnost pretvaranja skromnog u raskošno, što dokazuje i ovaj recept prepisan iz mamine kuharice kojemu nikada ne istječe rok trajanja. Brzinu pripreme daje mjera na šalice, dakle bez očitavanja brojki na kuhinjskoj vagi te sloboda kojom sastojke možete zamijeniti bilo kojim drugima, a vama pri ruci. Brzo, sočno, čokoladno i mamino - boljeg nema!

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Sastojci:
- 2 cijela jaja
- 2 šalice naribanih jabuka ili mrkve
- 1 šalica šećera
- 1 šalice griza ili pola šalice griza, pola šalice integralnog brašna
- 1 šalica mljevenih oraha/lješnjaka/badema
- 1 šalica mlijeka
- 0,5 šalice ulja
- 1 žlica kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g višanja (nije obavezno)

Priprema:
Jaja dobro izmiksajte sa šećerom - da postanu pjenasta. Dodajte mlijeko, ulje, kakao. Promiješajte. Zatim dodajte jabuke, orahe, griz, prašak za pecivo i višnje. Sve promiješajte lagano, da se sjedini. Izlijte u pripremljen kalup i pecite na 180°C. Čačkalicom isprobajte je li kolač pečen.

Čokoladna glazura
- 100 g čokolade
- 70 g maslaca

Priprema:

Maslac i čokoladu otopite na pari. Još topli kolač prelijte glazurom. Ostavite da se ohladi.
 
Ukoliko ste u potrazi za novim i zanimljivim receptima potražite ih na blogu Sweetheart.

Pročitaj još
Pročitaj još