Ima li slasnije slatko proljetne kombinacije od jagode i šlaga? Ima, ako joj dodate i čokoladu. S mrvicom cimeta kao gastro vilenjačkom prašinom. Oblizivanje prstiju kod recepta koji vam donosimo je zagarantirano, kao i brzinska i jednostavna priprema

Sastojci:
4 jaja, odvojeno žumanjci i bjelanjci
100 g šećera
100 g tamne čokolade, otopiti na pari
100 g maslaca, umiješati u otopljenu čokoladu da se otopi
4 žlice brašna
prašak za pecivo
1/2 l vrhnja za šlag
šećera u prahu po želji
cimeta po želji

Jagode za ukrašavanje i pridodavanje na tanjurić

>> Čokoladni cupcake: Slasni kolačić gotov u 60 sekundi

Priprema kolača od jagoda:

Ima li slasnije slatko-proljetne kombinacije od jagode i šlaga? Ima, ako joj dodate i čokoladu

1. Izmiksati snijeg od bjelanjaka s malo soli

2. U drugoj posudi miksati žumanjke sa šećerom oko pet minuta, dodati otopljenu čokoladu s maslacem, izmiješati i postepeno umiješati brašno s praškom za pecivo, na kraju umiksati oko trećinu snijega od bjelanjaka u smjesu a ostatak lagano umiješati kuhačom

>> Jagodna rapsodija gotova u trenu

3. Izliti smjesu u lim veličine otprilike 20x30 cm i peći na 180°C 15-20 minuta

4. Kad se ohladi premazati šlagom i naslagati jagoda po želji.

Još slasnih recepta možete pronaći na blogu Moja soba.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju