Sastojci:
4 jaja, odvojeno žumanjci i bjelanjci
100 g šećera
100 g tamne čokolade, otopiti na pari
100 g maslaca, umiješati u otopljenu čokoladu da se otopi
4 žlice brašna
prašak za pecivo
1/2 l vrhnja za šlag
šećera u prahu po želji
cimeta po želji
Jagode za ukrašavanje i pridodavanje na tanjurić
>> Čokoladni cupcake: Slasni kolačić gotov u 60 sekundi
Priprema kolača od jagoda:
1. Izmiksati snijeg od bjelanjaka s malo soliIma li slasnije slatko-proljetne kombinacije od jagode i šlaga? Ima, ako joj dodate i čokoladu
2. U drugoj posudi miksati žumanjke sa šećerom oko pet minuta, dodati otopljenu čokoladu s maslacem, izmiješati i postepeno umiješati brašno s praškom za pecivo, na kraju umiksati oko trećinu snijega od bjelanjaka u smjesu a ostatak lagano umiješati kuhačom
>> Jagodna rapsodija gotova u trenu
3. Izliti smjesu u lim veličine otprilike 20x30 cm i peći na 180°C 15-20 minuta
4. Kad se ohladi premazati šlagom i naslagati jagoda po želji.
Još slasnih recepta možete pronaći na blogu Moja soba.