Ukoliko ne podnosite mliječne proizvode ili želite kušati alternativne zamjene za mlijeko, isprobajte mlijeko od badema. Možete ga napraviti i same te se poigrati s okusima dodajući vaniliju ili datulje stvarajući tako fini napitak u kojem ćete svaki puta iznova guštati

Recept za mlijeko od badema iz 'Prve hrvatske LCHF kuharice':

1 šalica badema
5 šalica vode
po želji malo vanilije ili 1 datulja

1. Potopite bademe u vodu na najmanje 5 sati, a može i duže.

Usitnjene bademe možete upotrijebiti u kruhu i pecivima

2. Procijedite bademe i bacite tu vodu. Stavite ih u mikser (blender) zajedno sa 5 šalica svježe vode i miksajte malo duže, sve dok se bademi ne usitne.

>> Prva hrvatska LCHF kuharica: Naučite jesti zdravo i uživati u hrani

3. Procijedite kroz gazu, a bademe u gazi još malo stisnite, tako da se višak mlijeka iscijedi. Usitnjene bademe možete upotrijebiti u kruhu i pecivima.

4. U mlijeko po želji dodajte malo prave vanilije, a možete još dok miksate, u smjesu zajedno sa bademima ubaciti i jednu datulju (bez koštice!), odličnog je okusa.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju