Recept za mlijeko od badema iz 'Prve hrvatske LCHF kuharice':
1 šalica badema
5 šalica vode
po želji malo vanilije ili 1 datulja
1. Potopite bademe u vodu na najmanje 5 sati, a može i duže.
2. Procijedite bademe i bacite tu vodu. Stavite ih u mikser (blender) zajedno sa 5 šalica svježe vode i miksajte malo duže, sve dok se bademi ne usitne.Usitnjene bademe možete upotrijebiti u kruhu i pecivima
>> Prva hrvatska LCHF kuharica: Naučite jesti zdravo i uživati u hrani
3. Procijedite kroz gazu, a bademe u gazi još malo stisnite, tako da se višak mlijeka iscijedi. Usitnjene bademe možete upotrijebiti u kruhu i pecivima.
4. U mlijeko po želji dodajte malo prave vanilije, a možete još dok miksate, u smjesu zajedno sa bademima ubaciti i jednu datulju (bez koštice!), odličnog je okusa.