Iako će mnoge starije osobe reći kako u njihovo vrijeme nije bilo vremena za opterećivanje sa stvarima kao što je stres, danas živimo potpuno drugačijim načinom života. Nesigurnost u poslovnoj sferi života, produljeno radno vrijeme, gužve, problemi s financijama samo su neki od problema s kojima se susrećemo svakodnevno. No stres ne utječe samo na naše raspoloženje, on se odražava kroz cijelo naše tijelo i to od glave do pete

Glava
Stres snažno utječe na naše raspoloženje, izaziva nervozu i tugu. Pojačava ili smanjuje apetit i negativno djeluje na san. Izaziva glavobolje, a u najtežim slučajevima tjeskobu pa čak i napad panike.

>> Moćni čajevi: 5 boraca protiv stresa i debljine

Koža
I koža može osjetiti reakcije izazvane stresom. Najčešće su suha i beživotna koža te prištići i akne.

Stres snažno utječe na naše raspoloženje, izaziva nervozu i tugu, pojačava ili smanjuje apetit i negativno djeluje na san

Srce
Povisuje krvni tlak, povećava otkucaje srca. Isto tako moguća nuspojava je i povišen kolesterol što ne mora imati nikakve veze s vašom kilažom.

>> Top 5 najpopularnijih antistres terapija

Trbuh
Stres značajno utječe i na probavni sustav općenito. Grčevi, žgaravica, mučnine i povećanje i smanjenje tjelesne težine samo su neki od simptoma koji mogu biti itekako neugodni.

Crijeva
Nadutost i zatvor također su simptomi koju mogu biti uzrokovani stresnim načinom života.

Seks
Smanjena želja za seksom, kod žena pojačani menstrualni bolovi i nagle hormonalne promjene, a kod muškaraca vrlo niska kvaliteta sperme.

Imunitet
Smanjen imunitet, odnosno mogućnost tijela da se obrani od vitusa i bakterija te vrlo spori oporavak od bolesti.

Ako i samo osijećate da niste svoji te da se nešto događa s vašim umom i tijelom vrijeme je da u životu pronađete filter te da napravite neke promjene. Obitelj, prijateli, priroda i fizička aktivnost vaši su saveznici zato hrabro naprijed.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju