Celebrity MasterChef svakog nam tjedna donosi nove recepte prezentirane od strane kandidata na najzanimljiviji način. Jedan takav pripremila je i Ivana Husar Mlinac. Riječ je o ukusnom mousseu od limuna i badema koji je oduševio stručni žiri i donio joj pobjedu


SASTOJCI:

Beze od maka
- 1 bjelanjak
- 70 g šećera
- 1 žlica maka
- 1 žlica tostiranog usitnjenog badema

Mousse
- 1 limun
- 160 g šećera
- 3 jaja
- 120 ml slatkog vrhnja
- 4 listića želatine

Dekoracija
- Šaka blanširanog badema
- Kruška

PRIPREMA:
Baza s makom
1. Jedan bjelanjak i žlicu šećer istući u snijeg .
2. Dodati sirup od šećera (60 g šećera otopljeno u 2 žlice vode).
3. Izraditi čvrsti beze, dodati mak i bademe i pažljivo mješati.
4. Na papiru za pečenje oblikovati male krugove (malo veće od kalupa) i sušiti u zagrijanoj pećnici na 100 stupnjeva oko sat vremena.

Mousse
1. U međuvremenu odvojiti žumanjce od bjelanjaka.
2. Pomješati žumanjke, 100 g šećer, limunov sok i naribanu limunovu koricu te pjenjačom mješati na pari.
3. Namočiti listiće želatine
4. Kada se smjesa sa žutanjcima počme zgušnjavati, skinuti s vatre, dodati dobro iscjeđene listiće želatine i miksati dok se krema ne ohladi na sobnu temperaturu.
5. Od slatkog vrhnja istucite šlag te dodajte u smjesu
6. Istucite bjelanjke i ostatak šećera u snijeg i pažljivo dodati u kremu žlicu po žlicu i svaki put dobro izmiksati na najsporijoj brzini. Dobiveni mousse staviti u kalupe i ostaviti u hladnjaku 2 sata da se stvrdne.
7. Mousse pažljivo stavite na ohlađenu bazu od maka.

Dekoracija
1. Bademe istostirati, dodati 3 žlice šećera i 3 žlice vode. Pustiti da se duže kuha.
2. Prebaciti na papir za pečenje i pustiti da se ohladi. Staviti u krpu i usitniti batom.
3. Kruške prokuhati sa šećerom i sokom od limuna.
4. Mousse Preliti sa sirupom od kruške te posipati sa ušećerenim bademima.

Još ukusnih recepata kandidata potražite na stranici Celebrity MasterChefa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju