ELEGANTAN DESERT ZA SVE OBOŽAVATELJE KOKOSA
Za tijesto:
160g ili 1 ½ šalica brašna T-850
1 ½ žličica praška za pecivo bez aluminija
¼ žličice soli
¼ žličice praha vanilije
40g ili ½ šalice kokosovog brašna
50g ili ¼ šalice kokosovog ili suncokretovog ulja
225 ml ili 1 šalica kokosovog mlijeka
130g ili ½ šalice slada od smeđe riže ili agava sirupa
>> Otvorena je najslađa priča - 'Festival slastica' na Zrinjevcu
Za kremu:
220 ml ili 1 šalica kokosovog mlijeka
130g ili ½ šalice slada od smeđe riže
2 žlice gustina
Prstohvat soli
80g ili 1 šalica kokosovog brašna
2 žlice listića kokosa i malo kokosovog brašna (za dekoraciju)
Priprema:
1. U zdjeli pomiješajte suhe sastojke. Ukoliko je kokosovo ulje u krutom stanju, teglicu stavite u vrelu vodu dok se ulje ne rastopi.
2. Pomiješajte tekuće sastojke pa ih dodajte suhima te lagano povežite u glatku smjesu.
3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalupiće za muffine obložite papirnatim košaricama pa svaku napunite do pola smjesom. Ukoliko vam ostane smjese ravnomjerno ju rasporedite po kalupićima.
4. Pecite oko 15 minuta, dok tortice ne poprime zlatno žutu boju I lijepo narastu.Izvadite iz kalupa I ohladite.
4. U međuvremenu skuhajte kremu; u zdjelici rastopite gustin/aru u malo hladne vode. Mlijeko I slad zagrijte pa dodajte sol I kokos.
5. Pustite da smjesa provrije pa polako dodajte rastopljeni zgušnjivač do željene gustoće, žustro mješajući na srednje jakoj vatri. Ohladite pa na svaku torticu nanesite žlicu kreme.
6. Ukrasite listićima kokosa ili kokosovim brašnom. Za dodatnu slatkoću, prije serviranja svaki cupcakes možete pošpricati sa malo slada.
Želite li isprobati još ukusnih i zdravih recepata potražite ih na web stranici Dunje Gulin.
A što nas sve čeka trećeg dana festivala slastica 'Slatki gušti'?
04. rujna SRIJEDA
CAKE ART
17:00h – 18:00h Radionice „Fondant & kreme za kolače“ by Tihana Koprek
19:00h – 20:00h Plesna večer na paviljonu
20:00h – 22:00h Jazz večer