Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Cheesecake bez brašna i vrhnja: Recept za omiljeni kolač kakav još niste probali

24-07-2016 Piše Blog Sweetheart
komentari

Na popisu omiljenih deserata kod brojnih ljubitelja slatkog neizostavna je torta od sira što nimalo ne čudi uzmemo li u obzir jednostavnost pripreme ove slastice i uvijek postojanu teksturu

U trendu Ksenija Pajić u trapericama i bundi na špici 2025. - 3 Ležerna i dotjerana Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu Jadranka Sloković uvijek besprijekorna Gotovo 10 tisuća čitateljica odabralo najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus Elin Kostelić na premijeri kratkometražnog filma svog supruga Ivice Kotelića 'Freedom' - 3 Stajling za premijeru Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju

Torta od sira se jednako dobro sljubljuje uz kavicu ili pjenušavo vino. U ovom pravom ljetnom receptu za nevjerojatno prozračan cheesecake brašna nema, za laganu teksturu odgovoran je snijeg bjelanjaka, a za sočnost mekane pijane breskvice.

1. Podloga
- 300 g keksa (čajni kolutići, keksi s maslacem ili s punjenjem kao npr. Oreo i slični)
- 4-5 žlica ulja ili 100 g otopljenog maslaca

Priprema: 
Pećnicu zagrijte na 160°C. Kekse sameljite ili istucite da dobijete mrvice (nalik krušnim mrvicama). Dodajte ulje i maslac, pomiješajte (smjesa mora biti poput mokrog pijeska) utisnite u namašćen i pobrašnjen kalup (promjera 26 cm). Pecite 10 minuta, da keksi porumene.

2. Nadjev:
- 800 g svježeg sira
- 6 jaja – odvojeno žumanjci od bjelanjaka
- 200 g šećera
- 3 žlice griza
- 1 žličica ekstrakta vanilije

Priprema: 
Žumanjke izmiksajte sa šećerom da postanu pahuljasti. Dodajte vaniliju. Pomiješajte ih sa sirom, dodajte griz i opet pomiješajte. Bjelanjke izmiksajte u snijeg, lagano umiješajte smjesu sa sirom, izlijte na pečenu podlogu i pecite 45 minuta na 180°C.
Ostavite da se ohladi napola.

3. Pirjane breskve:
- 3 veće breskve ili nektarine (zrele)
- 100 ml likera (po želji, ja sam koristila medicu)
- 1 žlica šećera
- 0,5 žlice gustina

Priprema: 
Breskve narežite na ploške (ne morate guliti). Prelijte ih likerom i posipajte šećerom. Zagrijavajte da alkohol ispari i da breskve omekšaju. Kad se to dogodi, maknite ih s vatre i u posebnu posudicu izlijte sok koji je nastao kuhanjem. U tom soku razmutite gustin, prelijte preko bresaka, vratite na vatru, pomiješajte i kuhajte samo toliko da se zgusne. Odmah premjestite na tortu. Ostavite da se ohladi u potpunosti.

Ostale slasne recepte za slastice možete pronaći na blogu Sweetheart
 

Pročitaj još
Pročitaj još