Sastojci za sladoled (za 4 kuglice):
- 1 banana
- jagode
- listići svježe mente
Postupak za sladoled:
1. Bananu i jagode zamrznite, zatim izvadite iz zamrzivača i ostavite nekoliko minuta vani, tek toliko da ih možete miksati (ali neka ostanu većim dijelom zamrznute).
2. Zatim ih miksajte štapnim mikserom ili u blenderu, dok ne dobijete gustu pastu. Ako je potrebno, dodajte žlicu – dvije vode. Dodajte listiće mente i opet promiksajte.
3. Stavite u posudu, poklopite i vratite u zamrzivač. Hladite dok ne postane čvrsto, ali da možete vaditi žlicom (sladoled možete svakih 15 minuta promiješati pa vratiti u zamrzivač).
Savjeti:
1. Mjeru jagoda i listića mente dodajte prema vlastitom ukusu, po želji sladoled možete zasladiti, ali računajte s tim da banana daje finu prirodnu slatkoću.
2. Ako ne pojedete sav sladoled možete ga natrag zamrznuti, samo ga prije ponovnog posluživanja izvadite van da omekša.
3. Osnova ovog sladoleda je banana a ostale sastojke po želji možete sami dodavati i druge okuse koje volite – čokoladu, možda karamel umak, različito voće.
Ovakve i slične recepte možete pronaći na blogu Sweetheart