Torta od mrkve puna je okusa i različitih tekstura, od hrskavih oraščića i mekanih brusnica do svilenkaste kreme od sira. Taj divan recept za malo drugačiji uskršnji desert koji miriše na rum, cimet i naranču donosi blog Sweetheart

Sastojci za tortu od mrkve (kalup promjer 26 cm):

250 g oštrog brašna
6 g praška za pecivo
pola žličice cimeta
pola žličice mljevenog đumbira (ili svježeg, ali sitno naribanog)
prstohvat soli


350 g maslaca
250 g šećera
3 jaja
120 ml soka od naranče
aroma vanilije
500 g sitno naribane mrkve
100 g prepečenih lješnjaka + oraha
100 g brusnica + grožđica (natopljenih u rumu)


500 g krem sira
300 g šećera u prahu
korica 1 naranče (sitno naribana)

Postupak:

1. Prosijte brašno, prašak za pecivo, cimet, đumbir i sol.

2. Omekšali maslac i šećer miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte jedno po jedno jaje i izmiksajte. Zatim dodajte sok od naranče, aromu vanilije i promiješajte. Dodajte naribanu mrkvu, lješnjake i orahe te brusnice i grožđice koje ste prethodno ostavili da se neko vrijeme namaču u rumu.

3. Toj smjesi s mrkvom polako dodajte brašno i lagano izmiksajte da se spoje svi sastojci.

4. Smjesu premjestite u namašćen i pobrašnjen kalup i pecite 50 minuta na 180°C (ali probajte čačkalicom je li pečeno, ovisi o jačini pećnice).

5. Pečenu tortu ostavite da se U POTPUNOSTI ohladi.

6. Krem sir, koricu naranče i šećer miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Kremu premažite preko ohlađene torte.

Napomene:

Suho voće i oraščiće možete i staviti po ukusu - meni se ova kombinacija svidjela.

U kremi od sira možete i smanjiti količinu šećera ako želite manje slatko.

Ako tortu želite puniti i iznutra, rađe ispecite 2 kore zasebno jer je torta previše sočna da se reže.

Ostale mirisne i slasne recepte za slastice možete pronaći na blogu Sweetheart

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju