Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Recept za sladoledni desert stvoren za ljetnu uživanciju

15-06-2013 Piše blog Kotlić com.hr
komentari

Pecept za pjenasti i hladni desert 'semifreddo' biti će idealan slatki izbor za prvi vikend s temepraturama dostojnih vrućeg ljeta. Iskoristite jagode koje su na zalazu sezone, dodajte čokoladu i - la vita è bella!

Priprema:

U trendu Elin Kostelić na premijeri kratkometražnog filma svog supruga Ivice Kotelića 'Freedom' - 3 Stajling za premijeru Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju Aishwarya Rai postala je Miss svijeta 1994. NAJBOLJA OD NAJBOLJIH Kažu da je ova nezaboravna Indijka najljepša misica svih vremena Scena iz filma My girl EMOCIJE NA NAJJAČE Vrijedni svake suze: 15 filmova zbog kojih ćete isplakati dušu

1. Jagode oprati hladnom vodom i usitniti u blenderu ili štapnim mikserom.

2. Na laganoj vatri ušpinati 220 gr šećera i 50 ml vode. Kada šećerni sirup dosegne temperaturu od 110 °C počnite mikserom praviti snijeg od 6 bjelanjaka. Kada šećerni sirup dosegne temperaturu od 120 ˚C skinite ga sa vatre i lagano sipajte u snijeg dok se smjesa ne zgusne i dok joj se temperatura ne spusti na sobnu.

Iskoristite jagode koje su na zalazu sezone, dodajte čokoladu i - la vita è bella 3. Na pari otopite tamnu i mliječnu čokoladu, a od 500 ml slatkog vrhnja umutite šlag pa ga ručno umiješajte u snijeg od bjelanjaka miješajući od dna posude prema gore dok se masa ne izjednači. Ručno miješamo iz razloga da nam u smjesi ostane što više zraka čime nam semifreddo ostaje pjenast.

4. Odvojite jednu trećinu smjese i u nju dodajte otopljenu čokoladu i čokoladne kapljice i opet ručno miješajte dok se smjesa ne izjednači, a u dvije trećine smjese umiješajte izmiksane jagode i opet miješajte dok se svi sastojci ne spoje.

5. U kalup za kuglof, srneći hrbat ili okrugli kalup za torte stavite prijanjajuću prozirnu foliju pazeći da vam ne ostane zgužvana (ovo je i najteži dio posla tijekom pripreme semifredda) i ulijte smjesu s jagodama do 2/3 visine kalupa, a u zadnju trećinu stavite čokoladu, poravnajte, prekrijte sa prozirnom folijom i stavite u zamrzivač na minimalno 3 sata da se stisne.

Smjesa se može sipati i u male silikonske ili obične kalupe.


Napomena:

Prije posluživanja desert izvadite iz zamrzivača na 15-tak minuta da otpusti pa režite na komade i poslužite sa voćem ili sa odgovarajućim voćnim preljevom.

Količinu šećera za meringu možete regulirati ovisno o tome koje voće koristite i koliko je voće slatko.

Još slasnih recepata možete pronaći na blogu Kotlić com.hr

A volite li voćne deserte pročitajte i ove recepte:

>> Kolač od jagoda: Recept koji sivi dan pretvara u rajski vikend

>> Punjene banane: Najslađi recept koji ne troši struju

>> Brzi kolač od limuna koji razbuđuje sva osjetila

 

Pročitaj još
Pročitaj još