Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Recept za sladoledni desert stvoren za ljetnu uživanciju

15. lipnja 2013 Piše blog Kotlić com.hr
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pecept za pjenasti i hladni desert 'semifreddo' biti će idealan slatki izbor za prvi vikend s temepraturama dostojnih vrućeg ljeta. Iskoristite jagode koje su na zalazu sezone, dodajte čokoladu i - la vita è bella!

Priprema:

1. Jagode oprati hladnom vodom i usitniti u blenderu ili štapnim mikserom.

2. Na laganoj vatri ušpinati 220 gr šećera i 50 ml vode. Kada šećerni sirup dosegne temperaturu od 110 °C počnite mikserom praviti snijeg od 6 bjelanjaka. Kada šećerni sirup dosegne temperaturu od 120 ˚C skinite ga sa vatre i lagano sipajte u snijeg dok se smjesa ne zgusne i dok joj se temperatura ne spusti na sobnu.

Iskoristite jagode koje su na zalazu sezone, dodajte čokoladu i - la vita è bella

3. Na pari otopite tamnu i mliječnu čokoladu, a od 500 ml slatkog vrhnja umutite šlag pa ga ručno umiješajte u snijeg od bjelanjaka miješajući od dna posude prema gore dok se masa ne izjednači. Ručno miješamo iz razloga da nam u smjesi ostane što više zraka čime nam semifreddo ostaje pjenast.

4. Odvojite jednu trećinu smjese i u nju dodajte otopljenu čokoladu i čokoladne kapljice i opet ručno miješajte dok se smjesa ne izjednači, a u dvije trećine smjese umiješajte izmiksane jagode i opet miješajte dok se svi sastojci ne spoje.

5. U kalup za kuglof, srneći hrbat ili okrugli kalup za torte stavite prijanjajuću prozirnu foliju pazeći da vam ne ostane zgužvana (ovo je i najteži dio posla tijekom pripreme semifredda) i ulijte smjesu s jagodama do 2/3 visine kalupa, a u zadnju trećinu stavite čokoladu, poravnajte, prekrijte sa prozirnom folijom i stavite u zamrzivač na minimalno 3 sata da se stisne.

Smjesa se može sipati i u male silikonske ili obične kalupe.


Napomena:

Prije posluživanja desert izvadite iz zamrzivača na 15-tak minuta da otpusti pa režite na komade i poslužite sa voćem ili sa odgovarajućim voćnim preljevom.

Količinu šećera za meringu možete regulirati ovisno o tome koje voće koristite i koliko je voće slatko.

Još slasnih recepata možete pronaći na blogu Kotlić com.hr

A volite li voćne deserte pročitajte i ove recepte:

>> Kolač od jagoda: Recept koji sivi dan pretvara u rajski vikend

>> Punjene banane: Najslađi recept koji ne troši struju

>> Brzi kolač od limuna koji razbuđuje sva osjetila

 

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close