Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Samo jednom namirnicom zapaprite masnim naslagama na trbuhu

31-08-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Začin koji se svakodnevno nalazi u našoj prehrani, od ostalih aromatičnih pojačivača okusa razlikuje se jer doslovce otapa masnoću. Provjerite koja bi to oštra zrnca trebala postati vaše omiljeno oružje u borbi protiv viška masnog tkiva

Skroman dodatak jelima i uz sol najrasprostranjeniji začin, oštri papar već po navici dodajemo u hranu kako bi joj poboljšali okus, no papreni okus u ustima svoju pravu ulogu dobiva u probavnom sustavu.

U trendu Ksenija Pajić u trapericama i bundi na špici 2025. - 3 Ležerna i dotjerana Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu Davorka Dalić na koncrtu u Beču posvećenom međimurskoj popevki - 3 Plijenila je poglede Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani Franka Batelić uvijek privlači pažnju svojim modnim izborima A tako je šik Savršen kaput za zimu u kojem vam neće biti hladno, a ima ga i Franka Batelić

>>5 jeftinih začina koji tope kilograme

Naime njegov oštar okus šalje signal da je vrijeme za pokretanje otklanjajući istodobno simptome mučnine i gubitka tetka. Papar ima ulogu u poboljšanju rada probavnog sustava stimulirajući probavne enzime i lučenje želučanih sokova te ubrzavajući prolazak hrane kroz probavni sustav. Oštar okus papra aktivira proizvodnju hidroklorilne kiseline u želucu koja razgrađuje masti

Uz antioksidativna i protuupalna svojstva jedno od hvalevrijednih koje kolesterol drži pod kontrolom i ubija masnoće je njegovo svojstvo povećanja proizvodnje hidroklorilne kiseline u želucu. Ova kiselina zaslužna je za razgradnju masti, te djeluje kao spasiteljica od nadutosti smanjenjem plinova gastrointestinalnog trakta.

>>3 napitka od banane koji otapaju masne jastučiće

Papar najbolje zadržava svoju aromu ako se čuva u zrnu te se kao takav i koristi ili se melje neposredno pri kuhanju. Najaromatičnija vrsta papra je zeleno obojeni koji se zahvaljujući eteričnim uljima koji tope dubinsku masnoće sve više koristi i u preparatima za uklanjanje celulita.

Savjet:

1.Kako bi iskoristili maksimum blagodati papra kupite cijela zrnca i mlinčić pa prije konzumiranja salata, variva i juha zapaprite probavu i tvrdokorne masnoće.

2. Osim u jela papar se preporuča dodati i u zdrave napitke od voća i povrća, dovoljno je tek nekoliko mljevenih komadića koji će učiniti puno za metabolizam i razgradnju masnoća.
 

Pročitaj još
Pročitaj još