SASTOJCI:
1. sloj
- 4 žlice kukuruznog ili agava sirupa
- 4 žlice otopljenog maslaca
- 2 pune žlice kremastog maslaca od kikirikija
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2,5 šalice šećera u prahu
- 400 g čokolade
2. sloj
- 2 šalice karamele
- 4 žlice prženog kikirikija
- 350 g čokolade s više kakaa
PRIPREMA:
1. U zdjeli pomiješajte polovicu sirupa, otopljeni maslac, maslac od kikirikija i ekstrakt vanilije te mikserom miksajte na najslabijoj brzini dok se svi sastojci ne povežu
2. Uz miksanje polako dodajte šećer sve dok ne dobijete ujednačenu, gustu, ljepljivu masu. Ako je masa pretvrda dodajte još malo otopljenog maslaca, a ako je prerijetka šećera.
3. Masu rukama utisnite u kalup ili posudu za pečenje te je stavite u hladnjak dok ne pripremite smjesu za drugi sloj
4. U lončiću, na srednje jakoj vatri otopite karamele i ostatak sirupa, dodajte kikiriki, još kratko sve zajedno izmiješajte te lončić maknite s vatre
5. Kalup izvadite iz hladnjaka, po prvom sloju prelijte drugi te ga vratite u hladnjak
6. Kada se smjesa stvrdnula izvadite je iz kalupa na dasku za rezanje te velikim nožem izrežite štangice
7. Na laganoj vatri otopite čokoladu te u nju umačite jednu po jednu štangicu.