Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Hrskavi sendvič: Moderna verzija pohanog kruha

25-02-2014 Piše Nanette Wong
komentari

Kada vas napadne glad, a u hladnjaku nemate ništa drugo osim mlijeka, jaja i sira vrijeme je da naučite napraviti najfiniji tost koji ćete uvijek rado gricnuti. Osim što je ukusan i hranjiv, sočni tost gotov je u trenu te je savršen zalogajčić za druženja s obitelji i prijateljima


Sastojci:

- kruh od cjelovitih žitarica
- polutvrdi sir (jedna ili više vrsta po vašoj želji)
- 3/4 šalice mlijeka
- 3 jaja
- prstohvat sušenog ružmarina (ili origana)
- malo maslaca
- prstohvat soli i papra

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

>> Najfiniji sendvič u kojem će uživati i najizbirljiviji

Priprema:
1. U zdjelu razbijte jaja te dodajte mlijeko, ružmarin, sol i papar.

2. Kruh narežite na šnite, ali tako da dvije ostavite jednim dijelom spojene.

3. Spojene šnite kruha napunite sirom, zaklopite ih i umočite u mješavinu mlijeka, jaja i začina te ostavite da se kruh dobro natopi.

4. Zagrijte tavu ili grill toster, namažite je maslacem te na nižoj temperaturi tostirajte kruh par minuta sa svake strane ili dok ne dobije smećkasto-zlatnu boju.

5. Nakon što je tost pečen prerežite ga na pola ili na četvrtine te ga poslužite toplog.

Pročitaj još
Pročitaj još