Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Hrskavi sendvič: Moderna verzija pohanog kruha

25-02-2014 Piše Nanette Wong
komentari

Kada vas napadne glad, a u hladnjaku nemate ništa drugo osim mlijeka, jaja i sira vrijeme je da naučite napraviti najfiniji tost koji ćete uvijek rado gricnuti. Osim što je ukusan i hranjiv, sočni tost gotov je u trenu te je savršen zalogajčić za druženja s obitelji i prijateljima


Sastojci:

- kruh od cjelovitih žitarica
- polutvrdi sir (jedna ili više vrsta po vašoj želji)
- 3/4 šalice mlijeka
- 3 jaja
- prstohvat sušenog ružmarina (ili origana)
- malo maslaca
- prstohvat soli i papra

U trendu Ksenija Pajić u trapericama i bundi na špici 2025. - 3 Ležerna i dotjerana Ove traperice savršen su izbor za šetnju gradom, a Ksenija Pajić nosi ih uz kratku bundu Davorka Dalić na koncrtu u Beču posvećenom međimurskoj popevki - 3 Plijenila je poglede Nenametljiva elegancija Davorke Dalić idealan je izbor za koncert u legendarnoj bečkoj dvorani Franka Batelić uvijek privlači pažnju svojim modnim izborima A tako je šik Savršen kaput za zimu u kojem vam neće biti hladno, a ima ga i Franka Batelić

>> Najfiniji sendvič u kojem će uživati i najizbirljiviji

Priprema:
1. U zdjelu razbijte jaja te dodajte mlijeko, ružmarin, sol i papar.

2. Kruh narežite na šnite, ali tako da dvije ostavite jednim dijelom spojene.

3. Spojene šnite kruha napunite sirom, zaklopite ih i umočite u mješavinu mlijeka, jaja i začina te ostavite da se kruh dobro natopi.

4. Zagrijte tavu ili grill toster, namažite je maslacem te na nižoj temperaturi tostirajte kruh par minuta sa svake strane ili dok ne dobije smećkasto-zlatnu boju.

5. Nakon što je tost pečen prerežite ga na pola ili na četvrtine te ga poslužite toplog.

Pročitaj još
Pročitaj još