Situacija u kojoj ne možete zakopčati omiljene traperice koje ste nosili prije samo tjedan dana nije nužno uzrokovana nakupljenim kilogramima ili dekagramima, već napuhnutosti. Ukoliko se pridržavate nekoliko jednostavnih prehrambenih navika, taj ćete problem vrlo lako ispuhati

1. Jedite hranu bogatu kalijem
Kalij je mineral koji regulira tekućinu u vašem tijelu tako što sprječava nakupljanje vode i nadutost.

>>4 napitka koji će usukati svaki trbuh

Hrana bogata kalijem poput dinje, banane, manga, špinata, rajčice, šparoga i orašastih plodova djeluje kao prirodni diuretik što znači da konzumiranjem ovih namirnica možete izbaciti višak tekućine iz organizma, a samim time i smanjiti nadutost.

Konzumiranjem namirnica bogatih kalijem možete izbaciti višak tekućine iz organizma, a samim time i smanjiti nadutost



2. Zatvarajte usta

Bez brige, pri tome ne mislimo da trebate manje pričati, takvu odluku ostavljamo vama na procjenu. U ovom je slučaju riječ o žvakanju žvakaće gume, ispijanju tekućine na slamku, pušenju i razgovorima tijekom jela jer na taj način progutate više zraka nego što vam je potrebno.

>>7 namirnica koje mršave umjesto vas

3. Nikako škrob prije spavanja

Hrana bogata škrobom poput kruha i tjestenine također zadržava vodu u vašem tijelu. Upravo zbog toga izbjegavajte ove namirnice tijekom poslijepodnevnih i večernjih sati kako se ne bi ujutro probudili podbuhli i naduti.

4. Recite zbogom gaziranim sokovima
I mjehurići iz gaziranih sokova mogu biti uzročnici nadutosti. Planirate li uskočiti u omiljene traperice, dan prije kao i taj dan pijte samo običnu vodu ili limunadu.

5. Zaslađivači su gori od šećera
Umjetni zaslađivači su često vrlo teško probavljivi što može uzrokovati plinove i proljev. Ako ste primijetili da tako djeluju i na vas, radije koristite smeđi ili voćni šećer.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju