SASTOJCI
1. Skupina:
1 šalica od 2,5 dl za mjerenje
1 šalica šećera
1 šalica čvrstog jogurta
3 jaja
1 žličica ekstrakta badema
1 žličica ekstrakta limuna ili vanilije, koji okus više volite
1/2 šalice ulja
2. Skupina:
1 i pol šalica brašna, ili 1 šalica brašna 1/2 šalice škrobnog brašna
2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice soli
3.Skupina:
2 velike žlice nekakvog džema po želji, na primjer od jagoda
1 žlica vode
PRIPREMA
1. U posudi izmiksajte ili pjenjačom umutite 1. skupinu sastojaka, minutu do dvije
2. U dobivenu smjesu umiješajte 2. skupinu sastojaka koje ste prethodno u nekoj manjoj posudi zajedno promiješali (sastojci se samo trebaju stopiti jedni s drugima, ne trebate ih miješati do besvijesti)
3. Napunite kalupe za muffine smjesom i pecite 15-20 minuta na 170°C
4. Glazuru (3. Skupina) ćete napraviti najbrže ako džem s vodom stavite u vatrostalnu posudu ili šalicu i u mikrovalnoj na najjačoj temperaturi zagrijte 1 minutu, možete i na vatri, kako vam god više odgovara.
5. Kad su muffini pečeni, ostavite ih oko pet minuta u kalupu da se malo ohlade, nakon toga ih izvadite na žicu za hlađenje i premažite toplom glazurom.
Volite li muffine pročitajte i ove recepte:
>> Ne tako grešan muffin s mirisom limuna
>> Zbogom zimi: Muffin s jabukama, čokoladom i cimetom
Još slasnih recepata potražite na blogu Vlastita soba!