Plivanje je jedna od najboljih fizičkih aktivnosti jer osim što u njoj uživamo aktivira sve mišiće i trošimo kalorije. Donosimo tablicu vodenih aktivnosti koju morate ponijeti sa sobom na godišnji odmor, a koja će vam pomoći da smršavite dok se zabavljate

Istraživanje je pokazalo kako je dovoljno dnevno organizam unijeti samo 100 kalorija viška i neželjeni kilogrami polako se počinju nakupljati. No uz odgovarajuće zabavne aktivnosti koje nisu klasične vježbe, ali su zato jednako učinkovite to nije nikakav problem. 

>> 10 ljetnih frizura uz pomoć marame

Svako pokretanje tijela je fizička aktivnost, pa tako možete trošiti kalorije bez da znate da ih trošite. Iskoristite godišnji odmor za zabavu, ali i aktivnost u moru i zaplivajte prema liniji o kakvoj već dugo maštate.

Plivajte 1 sat dnevno
Plivanje je jedna od najboljih fizičkih aktivnosti jer osim što u njoj uživamo i mogu je raditi osobe svake životne dobi, aktivira sve mišiće i to bez opterećenja na zglobove.

>> 7 bikini ideja direktno s hrvatskih plaža

Ako slobodno vrijeme provodite na plaži svaki ulazak u more neka bude upotpunjen nekom aktivnošću u trajanju od 15 do 20 minuta. Nekoliko ulazaka u more i vaš dnevni trening od sat vremena je odrađen čime može potrošiti preko 900 kalorija.

Kako biste zaista bili sigurni da ćete potrošiti sve zalihe unesenih kalorija proučite tablicu.

Redovi u tablici opisuju aktivnost u moru u trajanju od sat vremena, a stupci označavaju vašu tjelesnu težinu.

Tablica potrošnje kalorija u sat vremena plivanja:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju