Što ti to treba? Ovo je najčešće pitanje koje stariji postave osobi koja se odluči svoje tijelo ukrasiti tetovažom. Iako će većina reći kako im se slika ili simbol na tijelu sviđa i da nikada nisu požalili što su trajno oslikali tijelo, postoje i oni koji bi rado vratili vrijeme i postupili drugačije. Jedna od njih je i medicinska sestra Renata Jurić. Doznajte kako sve možete ukloniti tetovažu

Renata je proje deset godina napravila tetovažu na podlaktici i danas, kada joj ovakav detalj na vidljivom mjestu radi probleme na poslu odlučila je reći zbogom svojoj impulzivnoj reakciji iz mladosti.

POSTUPCI UKLANJANJA TETOVAŽE

1. Dermoabrazija
Dermoabrazija je postupak kojim se skida površinski sloj stanica kože kako bi se uklonili ili ublažulu ožiljci, bore i tetovaže. U slučaju skidanja tetovaže skida se sloj po sloj kože dokle god se pigmenti u potpunosti ne uklone.

Mana ovog postupka je ta što je vrlo bolan, zacjeljivanje je sporo te je ponekad potrebno ponavljati postupak i do nekoliko puta kao bi tetovaža u potpunosti nestala.

Dermoabrazija je postupak kojim se skida površinski sloj stanica kože kako bi se uklonili ili ublažulu ožiljci, bore i tetovaže

>> 5 prirodnih ratnika u borbi protiv ožiljaka i strija

2. Laserski tretman
Riječ je o najpopularnijoj metodi koja tetovažu uklanja u potpunosti, a koja je, zahvaljujući napretku tehnologije postala vrlo detaljna, učinkovita i ne toliko agresivna. Upijanjem laserske zrake oslobodi se energija koja uništi pigment tetovaže pri čemu okolno tkivo bude pošteđeno.

Mana je ta što se radi o dugotrajnom procesu, odnosno, kako bi se uklonio sav pigment tretman se mora ponavljati 8 do 10 puta, ovisno o koži i dubini.

3. Kirurški zahvat
Kirurški zahvat idealan je za male tetovaže. On uključuje izrezivanje malog dijela obojene kože te šivanje rane finim šavom.
Mana je što takav zahvat za sobom ostavlja ožiljak, a ako je riječ o velikoj tetovaži pod nož ćete morati nekoliko puta što je vrlo dugotrajan proces.
 

Prije nego se odlučite tijelo ukrasiti trajnim crtežom na koži, dobro razmislite što ćete odabrati i gdje ćete je smjestiti. Savjtete o trendovima, ali i pravilima tetoviranja potražite ovdje:

>> Ženske tetovaže: 15 ideja za najintimniji ukras na tijelu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju