Ima i onih dana kada ćemo se u njih uputiti i sami, s omiljenim časopisom u ruci ili čak uraniti na dogovor kako bi prelistali novine u miru i istražili što bismo mogli probati umjesto najdražeg kolača kojeg naručujemo svaki put. Ako se redovito ne možete odlučiti ispred slatkog bara te uvijek naposljetku igrate na sigurno - ovo je nešto za vas. Saznali smo koje slastice morate probati u nekim od najpoznatijih slastičarnica u gradu.
Orijent: Sedmi kontinent - Dacquoise
Kultna zagrebačka slastičarnica osnovana davne 1936. godine, Orijent, na adresi Maksimirska 34, sladoled izrađuje po stogodišnjoj recepturi, a u kreiranju očaravajućih slastica ujedinila je i profesionalni i obiteljski kontinuitet.
Koristeći samo vrhunske prirodne sastojke kreiraju se kolekcije kolača, a iz jedne je i Sedmi kontinent - Dacquoise: francuski kolač od bademovog brašna, karamele, maslaca od kikirikija, čokoladnog moussea s bananom i pločicama čokolade. Sigurni smo kako će zadovoljiti nepca svih istinskih gurmana!
TORTE i to: ZaBundana torta
Poznati TORTE i to Café broji veliki broj obožavatelja još od 2005. godine kada se proslavio najboljom tortom od sira u gradu Zagrebu koju dan danas većina jednako obožava. Ipak, ove jeseni nemojte preskočiti sljedeće - ZaBundanu tortu.
Sočno srce od bundeve zagrnuto je plaštom kreme od sira tako simpatičnog imena koje nam sve govori. Možete ga doći isprobati na čak tri lokacije - u Kaptol centru, na Šalati te na uglu Vrbanićeve i Tuškanove ulice - TORTE i to Café zove vas u svoje udobne stolice gdje ćete uz finu kavu, kremasti kolač i novine htjeti ostati satima.
Le Kolač: Karamel torta
Na Petretićevom trgu smjestio se Le Kolač, u zgradi gdje je živio i velikan hrvatske književnosti XX. stoljeća, veliki Milan Begović. Poznat po svojim božićnim kolačićima, medenjacima, muffinima i engleskom kruhu, Le Kolač nam je izmamio zazubice svojom Karamel tortom.
Energetska bomba u obliku kolača upravo je ono što nam treba dolaskom hladnih zimskih dana. Karamela, jezgra oraha, biskvit bez brašna samo su neki od sastojaka ovog užitka, a posebnost ovog sočnog grijeha je stari, originalan recept uz malu osobnu intervenciju!
The Cookie Factory: Cobblers trio
The Cookie Factoryju nije trebalo dugo da postane it mjesto u gradu. Prvo je svojim svježim američkim poslasticama privlačio publiku u Skalinskoj ulici, u nizu poznatih restorana, da bi se naposljetku zbog velike potražnje i potrebe svih nas da u njemu uživamo što je vremenski dulje moguće, preselio preko puta, u Tkalčićevu.
Velika terasa koje je redovito dupkom puna, pa čak i ovih hladnijih dana, uređena je u skladu s interijerom kojeg svi obožavaju zbog sada već prepoznatljive žute boje i ilustracija. Sljedeći put kada svratite u Cookie, preporučujemo kušati Cobblers trio (Apple, Pear & Plum Cobbler) - zapečene jabuke, kruške ili šljive s razmrvljenim keksom koje se poslužuju tople s kuglicom sladoleda od vanilije!
Amélie: Čokoorange
Slastičarnicu Amélie donosimo vam kao šećer na kraju jer ne poznajemo osobu koja još nije uživala u Shabby chic uređenju na uglu Vlaške i Bakačeve ulice. Uskoro će Amélie otvoriti svoja vrata i na još jednoj lokaciji - u ulici Dobri dol na broju 49, a svi ste pozvani isprobati famoznu tortu Čokoorange.
Ukoliko ste ljubitelji kombinacije čokolade i naranče poput nas, ovo ime će vas u potpunosti osvojiti. Čokoladni biskvit, mousse od čokolade i krema od svježe cijeđenih naranči na našoj su 'to do' listi ove sezone.