Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Top 5 kolača zagrebačkih slastičarnica

16-10-2013 Piše Buro247
komentari

Poznato je kako Zagrepčani obožavaju slastičarnice. Kultne ili moderne, one su jedne od prepoznatljivih obilježja našega grada. Dolaskom jeseni, naši posjeti njima samo su postali sve češći - nekad ih posjetimo samo usput s povećom narudžbom za van, dok ipak, u većini slučajeva, volimo sjesti u te male oaze mira i u uz kavu proći sve novosti s prijateljicama ili prijateljima.

Ima i onih dana kada ćemo se u njih uputiti i sami, s omiljenim časopisom u ruci ili čak uraniti na dogovor kako bi prelistali novine u miru i istražili što bismo mogli probati umjesto najdražeg kolača kojeg naručujemo svaki put. Ako se redovito ne možete odlučiti ispred slatkog bara te uvijek naposljetku igrate na sigurno - ovo je nešto za vas. Saznali smo koje slastice morate probati u nekim od najpoznatijih slastičarnica u gradu.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Orijent: Sedmi kontinent - Dacquoise
Kultna zagrebačka slastičarnica osnovana davne 1936. godine, Orijent, na adresi Maksimirska 34, sladoled izrađuje po stogodišnjoj recepturi, a u kreiranju očaravajućih slastica ujedinila je i profesionalni i obiteljski kontinuitet.

Koristeći samo vrhunske prirodne sastojke kreiraju se kolekcije kolača, a iz jedne je i Sedmi kontinent - Dacquoise: francuski kolač od bademovog brašna, karamele, maslaca od kikirikija, čokoladnog moussea s bananom i pločicama čokolade. Sigurni smo kako će zadovoljiti nepca svih istinskih gurmana!

TORTE i to: ZaBundana torta
Poznati TORTE i to Café broji veliki broj obožavatelja još od 2005. godine kada se proslavio najboljom tortom od sira u gradu Zagrebu koju dan danas većina jednako obožava. Ipak, ove jeseni nemojte preskočiti sljedeće - ZaBundanu tortu.

Sočno srce od bundeve zagrnuto je plaštom kreme od sira tako simpatičnog imena koje nam sve govori. Možete ga doći isprobati na čak tri lokacije - u Kaptol centru, na Šalati te na uglu Vrbanićeve i Tuškanove ulice - TORTE i to Café zove vas u svoje udobne stolice gdje ćete uz finu kavu, kremasti kolač i novine htjeti ostati satima.

Le Kolač: Karamel torta
Na Petretićevom trgu smjestio se Le Kolač, u zgradi gdje je živio i velikan hrvatske književnosti XX. stoljeća, veliki Milan Begović. Poznat po svojim božićnim kolačićima, medenjacima, muffinima i engleskom kruhu, Le Kolač nam je izmamio zazubice svojom Karamel tortom.

Energetska bomba u obliku kolača upravo je ono što nam treba dolaskom hladnih zimskih dana. Karamela, jezgra oraha, biskvit bez brašna samo su neki od sastojaka ovog užitka, a posebnost ovog sočnog grijeha je stari, originalan recept uz malu osobnu intervenciju!

The Cookie Factory: Cobblers trio
The Cookie Factoryju nije trebalo dugo da postane it mjesto u gradu. Prvo je svojim svježim američkim poslasticama privlačio publiku u Skalinskoj ulici, u nizu poznatih restorana, da bi se naposljetku zbog velike potražnje i potrebe svih nas da u njemu uživamo što je vremenski dulje moguće, preselio preko puta, u Tkalčićevu.

Velika terasa koje je redovito dupkom puna, pa čak i ovih hladnijih dana, uređena je u skladu s interijerom kojeg svi obožavaju zbog sada već prepoznatljive žute boje i ilustracija. Sljedeći put kada svratite u Cookie, preporučujemo kušati Cobblers trio (Apple, Pear & Plum Cobbler) - zapečene jabuke, kruške ili šljive s razmrvljenim keksom koje se poslužuju tople s kuglicom sladoleda od vanilije!

Amélie: Čokoorange
Slastičarnicu Amélie donosimo vam kao šećer na kraju jer ne poznajemo osobu koja još nije uživala u Shabby chic uređenju na uglu Vlaške i Bakačeve ulice. Uskoro će Amélie otvoriti svoja vrata i na još jednoj lokaciji - u ulici Dobri dol na broju 49, a svi ste pozvani isprobati famoznu tortu Čokoorange.

Ukoliko ste ljubitelji kombinacije čokolade i naranče poput nas, ovo ime će vas u potpunosti osvojiti. Čokoladni biskvit, mousse od čokolade i krema od svježe cijeđenih naranči na našoj su 'to do' listi ove sezone.

www.buro247.hr

Pročitaj još
Pročitaj još