Želite li se riješiti nadutosti i u rekordnom roku ispeglati svoj trbuh, posegnite za neprerađenom hranom i prirodnim diureticima. Tako ćete se zdravije hraniti, poboljšati svoj metabolizam i ujedno uspjeti odjenuti pmiljenu haljinu od koje vas je dijelio tek koji centimetar viška

Trbuh vam nije ravan onoliko koliko biste željeli i čini vam se prevelik u novoj haljini koju ste kupili za doček Nove godine? Ne brinite, stvar se još uvijek može popraviti unesete li u sljedeća 3 dana promjene u svojoj prehrani.

Tajna se krije u konzumiranju prirodne, neprerađene hrane koja će vam pomoći da budete zdraviji i da izbjegnete nakupljanje viška vode u organizmu. Radikalna dijeta kojom se organizam izgladnjuje nije nikakvo rješenje, jer u kratko vrijeme ne možete izgubiti toliko masnoća koliko biste željeli.

Uostalom, takav način gubitka kilograma je nezdrav i nije učinkovit, a ono što u prva 2-3 tjedna nestane nisu izgubljene masti već – voda. No, koliko god je dobro da se višak vode izbaci iz tijela, ipak treba jako paziti da ne dođe do dehidracije organizma.

Želite li u što kraćem vremenu smršaviti i istaknuti mišiće, preporuča se i smanjenje unosa mliječnih proizvoda

Voda se zadržava u tijelu uglavnom zbog veće količine natrija, šećera, aminokiselina, ili drugim riječima – nekvalitetne hrane koju jedemo. Stoga bi u prehranu trebalo uvrstiti prirodne diuretike kao i one namirnice koje imaju svojstva prirodnog diuretika.

Želite li u što kraćem vremenu vratiti liniju i istaknuti mišiće, preporuča se i smanjenje unosa mliječnih proizvoda. Odlučite li potpuno izbaciti mliječne proizvode iz prehrane, kalcij možete nadoknaditi konzumiranjem lososa, orašastih plodova i zelenog povrća.

Radikalna dijeta kojom se organizam izgladnjuje nije nikakvo rješenje

Najpoznatiji prirodni diuretici koji mogu pomoći kod uklanjanja viška tekućine iz tijela su zeleni čaj, zatim sok od brusnice, maslačak, jabučni ocat, komorač i kopriva. Usto, jabučni ocat snižava razinu kalija, a maslačak pomaže kod detoksikacije, upale mjehura i infekcije urinarnog trakta.

Kad je riječ o namirnicama koje imaju diuretsko svojstvo, izbor je velik. Krastavci sadrže veliku količinu vode te izazivaju pojačano mokrenje i brže izbacivanje toksina iz organizma.

Šparoge, zob, zelena salata, rotkvice, hren, kelj pupčar i svježi crveni luk također će vam pomoći da se čim prije riješite otpadnih tvari iz tijela.

Među prirodnim diureticima posebno su zanimljivi cikla, kupus i češnjak koji uklanjaju masne naslage u tijelu. Rajčica je također prirodni diuretik i bogata je vitaminom C koji pomaže metabolizmu i oslobađa vodu iz bubrega kako bi otpadne tvari što prije izašle iz tijela. Radi visokog udjela karotena i mrkva uspijeva ubrzati metabolizam i uklanjanje masnoća i otpadnih tvari.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju