U situacijama kada pred sobom imamo cijeli pile i potrebno ga je rastrančirati najčešće odustajemo uvjereni kako je to posao za mame sa stažom u kuhinji. No za taj, na prvu nemogući poduhvat, potrebno je odvojiti malo vremena i pripremiti oštar nož. Donosimo opis i video kako u samo 4 koraka raskomadati pile kao profesionalac

1. Pile okrenite na leđa i oštrim nožem prvo odrežite vrh krila na mjestu gdje se nalazi pregib s hrskavicom. Ne bacajte krilca jer oni su odlični za spravljanje temeljca.

2.
Pileći batak povucite prema van i na mjestu gdje ostaje vidljiva kožica koja batak spaja s prsima zarežite nožem. Povucite batak prema dolje i otkrit će vam se spoj kosti, točno na tom dijelu batak obuhvatite rukom i izvucite ga iz sredite dok ne osjetite pucanje kosti. Na predjelu između rascjepa nožem zarežite hrskavicu i predio koji se sam sada već povlači za nožem.

>>5 tava koje biste trebali imati u svojoj kuhinji

3.
Pile zarotirajte tako da krilca budu okrenuta prema vama, napipajte sredinu prsa i duž hrskavične kosti zarežite nožem od vrha prema dnu s gornje i isto napravite s donje strane. Držeći prsa u ruci nožem lagano režite prema unutrašnjosti i povlačite meso prema sebi.

4.
Krilce povucite u vodoravan položaj i primite ga te povucite prema gore dok ne osjetite puknuće kosti. Potom nožem zarežite hrskavicu i krug oko nje kako bi obuhvatili mesni dio krilca koje se spaja s vrhom prsiju.
 

Još zanimljivih članaka o kulinarstvu, putovanjima, zabavi i svemu ostalome što život ispunjava guštom pročitajte na portalu punkufer.hr.


Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju