1. Pile okrenite na leđa i oštrim nožem prvo odrežite vrh krila na mjestu gdje se nalazi pregib s hrskavicom. Ne bacajte krilca jer oni su odlični za spravljanje temeljca.
2. Pileći batak povucite prema van i na mjestu gdje ostaje vidljiva kožica koja batak spaja s prsima zarežite nožem. Povucite batak prema dolje i otkrit će vam se spoj kosti, točno na tom dijelu batak obuhvatite rukom i izvucite ga iz sredite dok ne osjetite pucanje kosti. Na predjelu između rascjepa nožem zarežite hrskavicu i predio koji se sam sada već povlači za nožem.
>>5 tava koje biste trebali imati u svojoj kuhinji
3. Pile zarotirajte tako da krilca budu okrenuta prema vama, napipajte sredinu prsa i duž hrskavične kosti zarežite nožem od vrha prema dnu s gornje i isto napravite s donje strane. Držeći prsa u ruci nožem lagano režite prema unutrašnjosti i povlačite meso prema sebi.
4. Krilce povucite u vodoravan položaj i primite ga te povucite prema gore dok ne osjetite puknuće kosti. Potom nožem zarežite hrskavicu i krug oko nje kako bi obuhvatili mesni dio krilca koje se spaja s vrhom prsiju.
Još zanimljivih članaka o kulinarstvu, putovanjima, zabavi i svemu ostalome što život ispunjava guštom pročitajte na portalu punkufer.hr.