Unutarnju stranu bedara kod žena čine mišići koji s godinama lako gube čvrstoću i elastičnost. Osim toga, ovo područje privlači celulit i dodatno pogoršava težnju za čvrstim i njegovanim nogama. Iako se brojnim ženama čvrste noge čine poput dobrog sna, takav rezultat je moguć uz svakodnevno prakticiranja vježbe s elementima baleta i koja garantira čvrste i graciozne noge

Disciplina koja neminovno figuru čini gracioznom i istovremeno tijelo pretvara u čeličnu strukturu mišića je balet, stoga ne čudi da zahtjevni pokreti postaju osnova u brojnim vrstama vježbanja.

Ciljana vježba koja koja garantira čvrste plesačke noge sastoji se od dviju baletnih pokreta plié i relevé, osmislila ju je fitness stručnjakinja Chris Freytag. Za vježbu je dovoljno izdvojiti 5 minuta dnevno i nakon mjesec dana čvrste plesačke noge su zagarantirane.

Izvođenje vježbe:

1. Stanite u raskorak s rukama podignutim u razinu ramena, držeći bučice u ruci. Istovremeno ruke podižite  iznad glave i cijelo tijelo istežući se u visinu s težištem na nožnim prstima.

2. Iz izdignutog položaja polako se spuštajte u čučanj pazeći da ruke vraćate ponovno u početni položaj.

3. Vježbu izvedite u pet serija po pet puta.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju