Mučite li se s kilogramima koji se ne miču sa struka i bokova nakon trudnoće, pronađite svoju saveznicu u Fit Mami koja zdravo i bez rigoroznih režima prehrane dovodi svoje tijelo u formu. Ovoga puta nam predlaže vježbu koja će odlično učvrstiti stražnju ložu

Možete je raditi u dnevnom boravku ili na klupici u parku. Najbitnije od svega je da pod nogom imate povišenje, no to ne mora biti profesionalni rekvizit. Naša Fit Mama, primjerice, za ovu vježbu koristi čvrstu kartonsku kutiju. Jednostavno, a prirodno! ;)

Jednonožni pretklon
Osim što ovom vježbom provjeravamo mobilnost kuka i stanje stražnje lože, radimo je da opustimo i istegnemo napete i zgrčene mišiće te da si otvorimo put za sljedeću vježbu - aktivno podizanje noge.

>> U 4 koraka riješite se nakupljenih trudničkih kilograma

Kako se izvodi?
Jednom nogom stanemo na povišenje i spuštamo se u pretklon. Prstima ruku dotaknemo prste noge koja je na podu i svaki put, kod preklona, pokušamo se spustiti još malo niže od prethodnog spuštanja. Moramo paziti da ne idemo zdjelicom prema natrag (kao u čučanj) nego da si pomažemo misleći da smo cijelo vrijeme na prednjem dijelu stopala.

Želite li Fit Mamu pratiti iz dana u dan, 'ukrasti' joj recept za jeftini niskokalorični obrok ili jednostavno potražiti podršku za mršavljenje, uključite se u Twitter raspravuna @Bucmasta Mama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju