Uz redovno pranje zubi, ispiranje usne šupljine ključno je u održavanju higijene usta. Naime jednostavan postupak uklanja ostatke hrane i nakupljene bakterije - uzročnike neprijatnog zadaha. Pa iako su vodice za ispiranje usta dostupne na svim policama trgovina njihove agresivne sastojke želimo izbjeći, zbog čega preporučamo da sami napravite prirodan i jeftin gutljaj koji eliminira 'bljak' zadah



Zeleni listići peršina imaju jaku i svježu aromu, a njihova intenzivna zelena boja koja ukazuje na obilje klorofila najbolji je prirodni borac protiv zadaha jer posjeduje antibakterijska svojstva.

Listići peršina imaju antibakterijska svojstva pomoću kojih učinkovito eliminiraju loš zadah



Iako se žvakanje listića peršina preporuča netom nakon konzumiranja obroka koji u sebi sadrže uzročnike lošeg zadaha, čaj od peršina je praktičnija i učinkovitija metoda po pitanju eliminiranja loših bakterija u usnoj šupljini.

Sastojci:
- pola šake svježeg peršina
- ½ litre vode

Priprema:
U lončić stavite pola litre vode i dodajte nasjeckani peršin, te ostavite da kuha oko pet minuta. Nakon toga napitak procijedite, ohladite te konzumirajte nakon svakog obroka.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju