Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Zlatne proljetne rolice: Recept za slatki desert bez šećera

08-06-2013 Piše Zadovoljna
komentari

Ako mislite da kolači ne mogu biti zdravi i iznimno ukusni, donosimo vam recept koji će vas u to sigurno razuvjeriti. Desert nazvan zlatne proljetne rolice zadovoljit će vašu želju sa slatkim ne opterećujući pri tomu tijelo prerađenim šećerom

Recept za za zdrave zlatne proljetne rolice ne sadrži šećer jer ga zamijenjuje jednako slatki, ali puno zdraviji rižin slad koji je jedan od najzdravijih zaslađivača. Sadrži složene šećere, polisaharide i vitamin B, lako je probavljiv i kao takav idealan za pripremu zdravog deserta. Šećer i čokoladu u ovom zdravom receptu zamijenili su rižin slad i rogač

U trendu Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena

>>Čokoladne lizaljke: Najzdraviji slatkiši na svijetu!

>>Ne tako grešan muffin s mirisom limuna

Umjesto čokolade u ovom receptu koristi se ukusan namaz od rogača koji ima mali udio masti, a kalorijska vrijednost mu je za 2/3 manja nego od čokolade.

Sastojci:
- 15 dkg lješnjaka
- 2 žlice rižinog slada
- 10 dkg namaza od rogača
- ¼ čajne žličice praha od vanilije
- 1 žličica korice limuna
- 2 lista tijesta za savijaču
- 3 dcl suncokretovog ulja

Priprema:
1. Lješnjake popržite na suhoj tavi. Znak da su gotovi lijep je orašast miris koji se počinje širiti kuhinjom. Kada se ljuska počinje odvajati maknite ih s vatre, pričekajte da se lješnjaci ohlade te ih sameljite u multipraktiku ili sjeckalici, ali ne do kraja, već do stupnja na kojem zadrži svoju hrskavu teksturu.

2. Izribajte koricu limuna

3. Pomiješajte sve sastojke osim ulja.

4. Izrežite kore za savijaču. Žlicu smjese stavite na jednu 'plahticu' te je zarolajte kao palačinku. Pri tomu zatvorite rubove kako smjesa ne bi iscurila.

5. Popržite rolice u dubokom ulju dok ne porumene, potom ih ocijedite na papirnatoj salveti ohladite i uživajte u ovom slatkom zalogaju bez grižnje savjesti.