Predmet prema kojemu žene gaje posebnu ljubav i zbog kojeg su spremne prekoračiti i dopušteni limit na kartici definitivno su torbe. No ove čuvarice ženskih tajni skrivaju brojne opasnosti po zdravlje, najnovije istraživanje pokazalo je kako su sadržaj i površina torbi zapanjujuće prljavi

Kaže se kako torba glavu čuva, ali sudeći po najnovijim istraživanjima teško da bi se mogli u cijelosti složiti sa starom izrekom. Naime tvrtka Initial Washroom Hygiene objavila je zapanjujuće podatke prema kojima je ženska torbica izvor raznih bakterija, dok je njezin sadržaj zapanjujuće prljav.

Ručke na torbama najkritičnija su površina na kojoj su pronađene bakterije rizične za ljudsko zdravlje

>>5 šokantno najprljavijih predmeta

Kutija kreme za ruke, koju gotovo svaka žena posjeduje u svom spremištu najprljaviji je predmet koji na svojoj površini ima više bakterija negoli daska WC školjke.

>>Znate li koji je najprljaviji dio hladnjaka?

'Torbe su konstantno u kontaktu sa raznim podlogama u restoranima, kafićima, javnim WC-ima na koje ih naslanjamo i odlažemo pri čemu je rizik od prenošenja raznih vrsta bakterija velik. Plodno stanište za razvoj bakterija upravo su torbe koje rijetko čistimo' istaknuo je Peter Barratt voditelj istraživanja.

Posve logično se pokazalo kako su ručke na torbama najkritičnija površina na kojoj su pronađene bakterije rizične za ljudsko zdravlje, dok su torbe izrađene od kože zbog svoje spužvaste teksture idealna podloga za razmnožavanje bakterija.

Stručnjaci stoga savjetuju neminovno pranje ruku, ali i redovito čišćenje torbi. Platnene je poželjno prati u veš mašini, dok su za one kožnate rješenje antibakterijski gelovi i vlažne maramice s kojima je površinu nužno prebrisati nakon svakog dana.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju