Uz kvalitetan madrac udoban jastuk je ključan element koji će vam pomoći da se dobro naspavate. I dok je madrace važno mijenjati svakih desetak godina, promjena pernatih 'naslona' za glavu trebala bi na red doći mnogo prije toga

Želite li kvalitetno spavati svake večeri, pazite na što liježete. Vjerovali ili ne, svakih šest mjeseci trebali biste mijenjati jastuk na kojem spavate.

Robert Oexman, ravnatelj instituta za ugodno spavanje iz New Yorka ističe da bi rok trajanja jednog jastuka maksimalno trebao iznositi dvije godine.

Poželjno bi bilo mijenjati jastuk svakih šest mjeseci, a maksimalno nakon dvije godine korištenja

Ljudi zaboravljaju da jastuci brzo gube svoju 'elastičnost' čak i kad je riječ o anatomskim modelima, a da privlače velik broj grinja i drugih nečistoća na koje svake večeri polažemo glavu.

Prestar jastuk izazvat će probleme s vratnom kralježnicom, a tijekom dana vam zadati glavobolje. Jastuk pun grinja dovest će i do problema s aknama, potaknut će alergije i probleme s dišnim sustavom.

Čak i ako redovito mijenjate posteljinu na krevetu, u vašem će se jastuku nagomilati ovih sitnih gmizavaca, pa ih je poželjno prati u stroju za pranje rublja, ili usisavati sa specijaliziranim usisavačima.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju