Ovo slatko i kremasto voće, idealno je za grickanje između obroka i savršeno za dugoročno održavanje idealne figure. No banana skriva još puno nevjerojatnih svojstava. Doznajte kojih

Zaboravite energetska pića, jedite banane
Studija provedena na sportašima, a objavljena u svibnju ove godine, pokazuje da je ona skupina koja je jela banane imala višu razinu dopamina nego ona koja je konzumirala energetsko piće.

Banana ima nevjerojatnu moć buđenja tijela nakon neprespavane noći tijekom koje ste popili velike količine alkohola

Štoviše, razina dopamina - kemijske tvar koja služi kao neurotransmiter, a pojačano se proizvodi kada je tijelo zadovoljno, raste samo sat vremena nakon konzumiranja. Banane ne samo da su uspješno zamijenile energetska pića, već su se od njih ispitanici osjećali puno bolje.

>> 3 napitka od banane koji otapaju masne jastučiće

Izvrsne su za mamurluk
Banana ima nevjerojatnu moć buđenja tijela nakon neprespavane noći tijekom koje ste popili velike količine alkohola zato što su bogate kalijem. Pojedite jednu prije spavanja te jednu ujutro odmah nakon što se probudite i negativne posljedice zabave u obliku mamurluka će biti puno lakše podnijeti.

>> Kremasti sladoled od 1 sastojka na 5 načina

Jedite ih pržene
Prema japanskim istraživanjima, dobro pečene banane s korom, proizvode tvar koja se zove TNF a koja značajno jača imunitet. Pržene banane su vrlo česta pojava u kuhinjama mnogih zemalja. U nekim se krajevima poslužuju kao desert, u nekim kao predjelo, a negdje čak i kao prilog.

Na vatri zagrijte maslac, limunov sok, šećer, vanilin šećer i rum. Kada zavrije dodajte banane i malo pržite. Stavite ih na tanjur i pelijte sokom.

Shake od banane za dobro jutro
Savršena ideja za dobro jutro ne samo da će vam pomoći u razbuđivanju, nego će vas ovaj hranjivi doručak zasititi i pomoći vam da izgubite pokoji kilogram .

U blenderu izmiksajte šalicu hladnog mlijeka, jednu bananu te dodajte voće po želji, a naša preporuka je kivi - zelena vitaminska bomba.

Još zanimljivih tema o prehrani, zdravlji i putovanjima potražite na portalu pun kufer.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju