Ljeto je vrijeme kad se pojačano znojimo, a vrućina i vlaga ispod pazuha neke dovode do ruba ludila zbog neugodnog mirisa koji ponekad zahtjeva i pranje nekoliko puta dnevno. Evo nekoliko savjeta kako doskočiti neželjenom mirisu, što učiniti kad je već gotovo, te kojim ga prirodnim metodama možete spriječiti

Neugodan miris ispod pazuha posljedica je stvaranja bakterija. Znoj u kombinaciji s vrućninom stvara idealnu podlogu za razvoj bakterija, koje uzrokuju neugodan miris. I to baš u nezgodnom trenutku.

1. Svakodnevno tuširanje je obvezno. Nakon pranja važno je dobro posušiti područje ispod pazuha jer bakterije vole kombinaciju topline i vlage. Koristite suh i čist ručnik.

2. Nosite odjeću od prirodnih materijala, kao što je pamuk ili lan, u kojima koža diše.

3. Izbjegavajte jako začinjenu kranu i klonite se stresa. Naime, kad ste u stresu, pod pazuhom će se puno brže razmnožavati bakterije.

4. Redovito uklanjajte dlačice ispod pazuha – tako će biti i manje neugodnih mirisa.

Vlažne maramice i tekućina za dezinfekciju ruku mogu biti SOS pomagači kod uklanjanja mirisa znoja

5. Kod jako vrućih ljetnih dana, pojačanog znojenja i neugodnih mirisa, možete oprati područje ispod pazuha više puta dnevno, čak i kad ste u velikoj žurbi ili čak u javnom WC-u.

Zavrnite rukave ako ne nosite majicu bez rukava i na majicu sa svake strane zakačite papirnati ubrus ili maramice kako vam se odjeća ne bi smočila. Na brizinu operite sapunom pazuhe i miris u trenutku nestaje.

6. Ukoliko ste cijeli dan u žurbi i stresu, a za pola sata trebate stići na druženje s priajteljicama ili sa svojim dragim, zavirite u svoju torbicu – imate li vlažnu maramicu za čišćenje ruku (idealno antibakterijsku), baby maramicu ili makar vlažnu maramicu za odstranjivanje šminke? Iskoristite nešto od toga za instant osvježenje i rješavanje neugodnog mirisa pod pazuhom.

Nemate li vlažne maramice, možda imate tekućinu za pranje ruku i obične maramice? I to će ukloniti bakterije.

7. Jedno od najpoznatijih domaćih sredstava za borbu protiv neugodnog mirisa pod pazuhom je – soda bikarbona. Možete je kupiti u bilo kojem dućanu za nekoliko kuna u maloj posudici (koju možete nositi i u torbici). Dodajte prstohvat sode bikarbone u malo vode ili na vlažne prste i nanesite ispod pazuha.

Ako ste isprobali sve moguće, a ni dalje se ne možete riješiti neugodnog mirisa ispod pazuha, potražite liječničku pomoć – provjerite je li sve u redu s vašim bubrezima i jetrom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju