Postoje dani kada vam sve ide od ruke, ali i oni kada je najbolje da uopće ne ustajete iz kreveta. Znanstvenici već godinama analizirajući statističke podatke utvrđuju najbolje i najlošije dane u godini. Ako im je vjerovati, onda je treći ponedjeljak u siječnju najtužniji i najdepresivniji ove godine

Znanstvenici s danskog sveučilišta Northeastern i fakulteta za tehnologiju napravili su analizu 300 miliona tweetova koje su korisnici interneta objavljivali u protekle tri godine. Pronašli su ključne riječi i na osnovu njih napravili 'prognozu'.

Psiholog Cliff Arnall je došao do matematičke formule koja dokazuje da je treći ponedjeljak prvog mjeseca u godini, nazvan i 'Blue Monday', najdepresivniji od svih 365 dana.

Ove godine on pada na 17. siječanj i navodno se upravo tog dana spajaju faktori svojstveni depresiji, među kojima su prekršena novogodišnja obećanja, nagomilani računi, strah od gubitka posla i sve to u kombinaciji sa hladnim vremenom i sivilom.

No, ne brinite samo šest mjeseci kasnije čeka vas najsretniji dan u godini, a to je 17. lipanj.

Osim najtmurnijeg i najsretnijeg dana otkriveno je da se parovi najčešće zaručuju u veljači, a to se ponajprije može zahvaliti Danu zaljubljenih, 14. dana tog mjeseca.

>> Suvišni kilogrami vode u depresiju

>> Ljudi su najdepresivniji u srednjim godinama

Do prekida najčešće dolazi u ljetnom periodu jer i muškarci i žene tada češće varaju svoje partnere. Također, zabilježeno je da se najviše žena porađa u lipnju, a najmanje prekida je zabilježeno tijekom Božića.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju