Prava je bomba ljekovitih tvari poput vitamina A i C te minerala kalcija, fosfora i kalija, sprječava infekcije i prehlade, pročišćuje crijeva i sve to grejp čini voćem za koje bi se u svakom domaćinstvu trebalo naći mjesta. Kad je riječ o učinku na fizički izgled, pomaže kod tegoba s venama te ubrzava metabolizam zbog čega je odličan saveznik pri mršavljenju. Evo još tri razloga zašto jesti grejp kad želimo smršavjeti.

1. Dugo vas drži sitima
Grejp je pun vlakana zbog čega vas duže drži sitima i smanjuje mogućnost nepotrebnog grickanja.

>> 4 moćna razloga za sočan grejp

Pojedete li jednom dnevno pola grejpa, brže ćete gubiti kilograme, naročito ako se njime oslastite za doručak

Pola grejpa sadrži samo pedesetak kalorija te dva grama vlakana. Pojedete li jednom dnevno polovicu grejpa, dokazano je da ćete brže gubiti kilograme, naročito ako se njime oslastite za doručak.

>> 4 boje koje čuvaju organizam

2. Stabilizira šećer u krvi
U ovoj čarobnoj voćki nalaze se sastojci koji mogu smanjiti razinu inzulina. Manja razina inuzila znači da će organizam hranu više koristiti za energiju nego je pohranjivati kao masno tkivo.
Čokoladica za 'energiju' to sigurno ne čini, već ovo potonje.
 

3. Miris smanjuje apetit
Želite li da vam grejp još više pomogne u mršavljenju, prije nego ga pojedete, mirišite ga! Naime, njegov miris smanjuje apetit, a vjeruje se da je za to zaslužno ulje grejpa čiji miris djeluje na enzime jetre smanjujući tako želju za hranom.

Razlog više da i svoju kupaonicu napunite kozmetičkim proizvodima koji mirišu po ovom osvježavajućem citrusu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju