Pripreme tijela za ljetnu sezonu već su naveliko započele. No u džungli informacija kako pronaći one koji donose najbolje rezultate? Pitali smo stručnjake i sastavili najbolju kombinaciju uz pomoć koje ćete sigurno oblikovati bedra i riješiti se celulita


1. APARAT MED CONTOUR
Med Contour je  kombinacija ultrazvučne terapije i masaže, čime se postiže preoblikovanje tijela, zatezanje i učvršćivanje kože. Aparat tijekom tretmana zagrijava ciljana, problematična područja i na taj način potiče izlučivanje viška toksina i masti te postiže izvrsne rezultate.

Djeluje na lokaliziranu masnu stanicu koju zagrijava do 46 stupnja prilikom čega dolazi do rasprsnuća mjehurića, razbija se masna stanica, postaje tekućina te kroz limfu, znoj i mokraću izlazi iz tijela, a masni dio ide prema jetri, ali ne opterećuje ništa više nego da ste pojeli nešto masnije.

'Zagrijavanjem se potiče i kolagnesku indukciju pa s tim u vezi dobivamo i izvrstan lifting efekt. Ovo je uređaj koji ima FDA za uklanjanje celulita te zasigurno nakon 5 tretmana u razmacima od 7 do 10 dana vidljivo je preoblikovanje tijela. Nema nikakvih opasnosti, tretman jedino ne preporučujemo trudnicama i dojiljama', objašnjava Kristina Ukalović voditeljica neinvazivnog programa u poliklinici Bagatin.

Kako bi se uvjerili u učinkovitost tretmana isprobali smo ga i sami, a rezultati su bili vidljivi već nakon prvog tretmana. Opseg bedara se smanjio za više od centimetra, posebno na području oko koljena.

Provjerite tko su dobitnice Med Contour tretmana!

Poliklinika Bagatin nagrađuje tri čitateljice s pet Med Contour tretmana bedara ili trbuha. Sretne dobitnice su Valentina Tina Mučnjak, Aleksandra Samardžić i Petra Mijolović.


2. AKTIVNOST
Vrijeme je da napravite pomake uz pomoć kojih možete postići vitku figuru. Mario Valentić preporučuje dva tipa vježbanja: Aerobno i anaerobno.

Aerobne vježbe su trčanje, rolanje, vožnja biciklom te hodanje kao najjednostavniji način, a anaerobne su vježbe snage uz pomoć kojih možete učvrstiti kritične ženske zone i riješiti se celulita:

- Čučnjevi: jačanje bedara, stražnjice i leđa
Stanite iza stolice malo šire od širine kukova i uhvatite se za naslon. Udahom se spustite u čučanj, ostanite deset sekundi i izdahom se vratite u početni položaj.

- Iskorak: jačanje bedara i stražnjice
stanite pored stolice i uhvatite se desnom rukom za naslon; desnom nogom iskoračite u nazad. Udahom se spustite tako da desno koljeno dođe do poda, zadržite položaj i izdahom se vratite. Isto napraviti i s drugom nogom.


3. PREHRANA
Želite li biti zdravi i vitki važno je hraniti se raznovrsno te u tijelo unijeti onoliko hrane koliko mu je potrebno. I kod ovog problema jedino rješenje je promjena životnog stila, odnosno prehrambenih navika.

>> Kojim se namirnicama boriti protiv celulita?

'Rigoroznim dijetama problem se ne rješava jer gladovanje dugoročno pogoduje stvaranje celulita. Jedino rješenje je redovita i raznovrsna prehrana koja se sastoji od 3 glavna i 2 međuobroka dnevno. Obroci bi trebali sadržavati žitarice, voće, povrće, meso i ribu te svježi sir. Velike količine kave, masna hrana, slatkiši, aditivi u hrani i cigarete su najveći uzroci pojave celulita', savjetuje nutricionistica Alma Bunić te dodaje kako trebamo uzeti u obzir kako sve što stvara velike količine toksina u tijelu (alkohol, stres, pesticidi, herbicidi) također sudjeluju u stvaranju celulita.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju