Osim što hrani daje ukusnu i pikantnu aromu papar je puno više od začina. Ove ljute kuglice mogu vam pomoći u nevjerojatnim situacijama, a njegova svojstva savršena su i u borbi protiv virusa i bakterija


1. Čuva odjeću
Ako vaša omiljena majica ili hlače počinje gubiti boju posegnite za paprom. U deterdžent za robu dodajte žličicu mljevenog papra. On će djelovati kao fiksator i sačuvati boju na odjeći, voda će ga isprati te nećete trebati odjeću dodatno ispirati.

>> 9 iznenađujućih upotreba ozloglašenog šećera

Papar je prirodni dekongestant jer sadrži kemikalije koje nadražuju sluznicu te čisti dišne putove

2. Kao piling za lice i tijelo
Zrnca papra toliko su sitna da će savršeno zamijeniti vašu piling gel za pranje lica i tijela. Pomiješajte pola šalice bebi ulja, 6 kapi eteričnog ulja naranče, šalicu sitne morske soli i žličicu papra.

Sve dobro pomiješajte, istrljajte kožu te ju isperite vodom. Piling će ukloniti mrtve stanice i nečistoće, a papar pojačati prokrvljenost i kožu učiniti mekom i svježom.

>> 10 upotreba magičnog praška od 5 kuna

3. Protiv prehlade
Papar je prirodni dekongestant jer sadrži kemikalije koje nadražuju sluznicu i razrjeđuje sluz te čisti dišne putove. nalijte toplu, krepku juhu u tanjur i dodajte malo mljevenog papra. Juha će zagrijati sinuse, a papar vam pomoći da očistite dišne kanale.

4. Čistač organizma
Papar je vrlo snažan antioksidans koji poboljšava cirkulaciju, stimulira metabolizam te pojačava apetit, a poznata su i njegova protuupalna svojstva. Papar ima ulogu i u poboljšanju rada probavnog sustava stimulirajući probavne enzime i lučenje želučanih sokova.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju