Voda je izvor života i čini više od polovice našeg tijela. No njezine kvalitete puno su šire nego što mislimo. Ona je pokretač našeg organizma, a nekoliko čaša vode dnevno doista čini čuda. Doznajte zašto biste baš sada trebali popiti čašu vode

1. Više energije
Jedan od glavnih uzroka umora i iscrpljenosti upravo je dehidracija. Ispijanjem vode vratit ćete energiju, pojačati koncentraciju i poboljšati pamćenje.

>> U 5 poteza protiv nadutosti

2. Blistava koža
Baš kao i tijelu i vašoj koži je potrebna hidratacija, ali ne u obliku kreme već u obliku obične čaše vode. Voda će vaš ten učiniti blistavim, kožu glatkom, spriječiti nastajanje bora i izbaciti toksine iz vašeg tijela.

>> 7 razloga zašto je voda izvor života

Ispijanjem vode vratit ćete energiju, pojačati koncentraciju i poboljšati pamćenje

3. Mršavljenje
Optimalna hidratacija tijela pomaže svim vašim organima u tijelu da funkcioniraju normalno. To znači da voda ubrzava metabolizam, a samim time pomaže tijelu pri sagorijevanju masnoće . Isto tako, voda ima nula kalorija, a čaša vode netom prije obroka smanjuje osjećaj gladi.

>> 8 tihih neprijatelja bijelih zubi

4. Jednostavno nam treba
Voda je našem tijelu potrebna na razne načine. Uz pomoć vode kisik i hranjive tvari putuju korz naše tijelo, organe i stanice. Ona regulira temperaturu tijela, izbacuje negativne tvari i toksine te čuva zglobove i organe.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju