Ljudi u braku u prosjeku su četiri kilograma teži od samaca, podatak je zbog kojeg bi se trebali zapitati u čemu je kvaka? Planirate li uploviti u bračnu luku ili ste i vi postali dio statistike vrijeme je za promjene...


1. Sjedenje ispred televizora
Mnogim parovima u dugim vezama ili u braku omiljena je zabava sjedenje ispred televizora uz grickalice. Istraživanja tvrde kako parovi većinu zajedničkog vremena provedu sjedeći i jedući, no ne brinite, mršavljenje ne znači da ćete se morati odreći vremena koje provodite s partnerom.

Jednostavno pronađite načine na koje možete biti aktivni zajedno i koji ne uključuju hranu. Seks se računa, ali nije dovoljan. U paru možete voziti bicikl, planinariti, plesati ili prošetati poslije večere. Koju god aktivnost odabrali potrudite se da traje najmanje pola sata tri do pet puta tjedno.

Žene uz partnere počinju jesti gotovo koliko i oni, a većina muškaraca u pravilu može pojesti više od žene

2. Koliko jede partner, toliko jedete i vi
Dok ste bili sami, zdjela zobenih pahuljica možda vam je bila dovoljna, ali vrlo često to se promjeni kad počnete živjeti u dvoje. Nepisano je pravilo da žene uz partnere počnu jesti gotovo koliko i oni, a većina muškaraca u pravilu može pojesti više od žene.

Ipak, povećanje količine hrane koju pojedete ne mora biti loša promjena, naravno, ako prehranu obogatite većim količinama voća i povrća bogatog vlaknima, a smanjite kruh i tjesteninu.

3. Nedostatak vremena za sebe
Između posla, djece i ostalih obveza gotovo je nemoguće uhvatiti slobodno vrijeme za neki oblik rekreacije.

No da biste bili aktivni ni ne trebate izdvojiti puno slobodnog vremena - iskoristite svaku priliku tijekom dana za izgaranje kalorija! I pet minuta istezanja bit će dovoljno da se osjećate bolje, a u dvadeset minuta možete napraviti itekako dobar kardio ili trening snage.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju