Svi želimo da naše tijelo izgleda fit i utegnuto te da je idealnih proporcija. No odmaknut ćemo se malo od njegovih vanjskih atributa i podsjetiti vas zašto imate savršeno tijelo.

1. Vaše srce vrijedno je divljenja
Iako zvuči kao klišej, vaše je srce zaista nevjerojatan organ. Otkuca otprilike pedeset tisuća puta u danu, što znači da u godini broj otkucaja iznosi nekoliko milijuna.

Tijekom života pošalje nekoliko tisuća litara krvi kroz kilometre vena. Prema tome, nijedan mu suvremeni stroj nije ravan kad je besprijekoran rad u pitanju. A tek osjećaji za koje je u stanju posebna su vrijednost koju vaše srce ima.

Tijekom života srce pošalje nekoliko tisuća litara krvi kroz kilometre vena. Prema tome, nijedan mu suvremeni stroj nije ravan kad je besprijekoran rad u pitanju

2. Mozak je nevjerojatan stroj
Milijuni stanica koje upravljaju vašim pokretima, osjećajima, mišljenjem, koordinacijom svih drugih organa i mnogim drugim funkcijama obavljaju nevjerojatan posao.
Mozak tijekom života pohrani više podataka nego što ih sadrže velike nacionalne biblioteke. U usporedbi s računalom, u mozak stanu milijuni bajtova podataka.

Prema tome, nije ni čudo da mozak crpi sedamnaest posto ukupne energije koju tijelo potroši. Rad moždanih stanica može se dodatno poboljšati fizičkim aktivnostima jer se povećanim protokom krvi kroz moždane stanice poboljšavaju mentalni procesi.

Slika nije dostupna Obratite pažnju: 10 znakova da vašem tijelu nedostaje željeza

Žena na WC-u Važna brojka: Koliko biste puta dnevno trebali mokriti?

3. Posebni dijelovi tijela
Svatko ima dio tijela koji mu se sviđa, kojim je zadovoljan i koji ne bi htio mijenjati. Bili to dugi prsti, mala stopala, ravna kosa, visina, uši… Samo se treba usredotočiti na one dijelove zbog kojih se dobro osjećate, zabilježiti ih na papir i staviti pored ogledala i na noćni ormarić kako bi vam uljepšali svaki dan i podigli vam samopouzdanje. A znamo da je samopouzdanje ono što pridonosi cjelokupnom izgledu.

4. Gledajte sebe tuđim očima
Sitne nepravilnosti na licu, dlačice, asimetriju i slične pojedinosti na vašem tijelu primjećujete samo vi. Drugi vas ne promatraju do najsitnijeg detalja satima kao što vi to činite ispred ogledala. 

Zamislite sebe u očima vaših bližnjih, osoba koje vas vole. Kao što oni vide samo ono dobro na vama, pokušajte tako činiti i sami i osjećat ćete se odlično.

5. Moć promjene
Čak i ako ste nezadovoljni svojim tijelom, uvijek ga možete poboljšati. Činjenica je da samom fizičkom aktivnošću možete učiniti čuda. Također, dok vježbate, razmislite samo o zadivljujućoj količini i složenosti procesa koji se događaju u vašem tijelu i čine da sve funkcionira kako treba.

Vaše je tijelo samo po sebi savršen mehanizam koji zaslužuje poštovanje, koliko god ponekad bili nezadovoljni njime i mislili da može biti i bolje. No ono što poklon sadrži unutar kutije mnogo je važnije od ukrasnog papira u koji je umotan.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju