Želja za njegovanim tijelom koje će, između ostalog, biti izvorom našeg svakodnevnog zadovoljstva poželjna je motivacija u svakoj dobi. Ne smijemo ga prestati maziti i paziti,mirisati i njegovati, hidriratizirati i hraniti zdravo te znojiti fizičkom aktivnosti. Ali pri tome ga nikada ne smijemo prestati voljeti

Prema anketi provedenoj na portalu Zadovoljna.hr od 3270 ispitanih žena njih 32 posto najmanje je zadovoljno opsegom svoga struka. Njih 24 posto ne vole svoje noge dok njih 594 odnosno 18 posto nisu sretne sa svojim grudima. Na četvrtom mjestu nezadovoljstva su bokovi koji najviše muče 526 žena dok je lice najmanje na 'udaru' i to kod 324 čitateljice.

Dok je još skriveno ispod zimskog ruha tijelo je sigurno od kritika, odnosno puno češćih samokritika. Kako se povisuju temperaturni stupnjevi, tako se 'gule' i naši odjevni komadi ne bi li se zaustavili na kratkom, lepršavom i podatnom materijalu koji otkriva fizičke proporcije kojima gotovo svake sezone pripremamo borbu, još ljuću od one prethodne.

Jer tijelo kao da nas ne sluša i živi po svome, ne razmišljajući da se i ove sezone nose modeli koje slave usko, dugo i bujno. Atribute koje možda i imamo, ali drugačije raspoređeno nego što bi to u estetski idealnom, i samim time valjda u sretnom, svijetu trebalo i biti.

>> 9 znakova da ste sretniji nego što mislite

Srce za vas svakoga dana otkuca pedeset tisuća, odnosno nekoliko milijuna puta u jednoj godini. Pa vi imajte srca ne voljeti tako veličanstveno biće kao što je vaše tijelo

Ako se izgladnjujemo te nepripremljene podvrgnemo intenzivnim fizičkim naporima ili nemilosrdnim kozmetičkim tretmanima postići ćemo sreću i zadovoljstvo. Ući ćemo u odjevni komad koji smo si ovoga proljeća zacrtali, pokazati lice s nešto manje bora i biti sretni barem nekoliko tjedana. Dok ne primijetimo novu boru, proširenu poru ili celulitnu rupicu na bedru. I onda krećemo ispočetka. S novom rundom maćehinskog odnosa prema savršenom stroju koje za nas radi bez prestanka od 0 do 24.

>> 5 namirnica koje donose zdravlje i sreću

Vaše tijelo je istovremeno multitasking menadžer i najmarljiviji 'mrav' na kraju proizvodnog lanca u tvornici života. Nerijetko radi na minimalcu, a daje maksimalno čak i onda kada njegovu odanost stavljamo pod najteže kušnje.

Budite jedna od onih šefica koja to neće uzimati zdravo za gotovo, koja će biti ponosna na sve svoje 'odjele', i sretna na svaki postignut uspjeh. Onaj koji zrcali vaše ogledalo samo je jedan od njih, a kako biste s njime bili što zadovoljniji donosimo vam 5 savjeta s kojima trebate započeti svako jutro.

1. Obratite pažnju na vlastite prednosti, a ne nedostatke
Ako prihvaćate svoje fizičke nedostatke, budite toliko fer prema sebi i prigrlite i ono što je na vama privlačno. Oči, osmijeh, kosa, jagodice, prsti isto kao i držanje, stav i duh ne padaju u sjenu oblina grudi i bokova niti brojke na kućnoj vagi.

2. Ne uspoređujte se s drugima
Ako 'ona' ili 'one' imaju ono što vi nemate, onda je situacija i obrnuta. I vi imate fizičke pluseve koje druge žene priželjkuju. A o retuširanim licima s naslovnice za čiji se nestvarni izgled brine razred stručnjaka za lijepo, u opisu posla imaju – izgledati savršeno. U filmu, spotu ili naslovnici. Ali ne i ispred ogledala u spavaćoj sobi u 7 ujutro.3. Uvijek imajte pripremljen kompliment za sebe
Ne očekujte uvijek komplimente od drugih. Da biste ih dobile i same morate biti svjesne da ste ih zaslužile. Kao i pranje zubi, i jedan kompliment upućen sebi, trebao bi biti vaša dnevna rutina.

4. Podsjetite se na uspjeh koji nema veze s vašim izgledom...
Vaše vas tijelo čuva ne određujući pri tome kakva ste osoba. Svakog dana žonglirate s raznovrsnim obavezama, postižete malene pobjede koje možda imaju veze s vašim obrazovanjem, hobijem ili vašom djecom. Ne poništavajte to zbog toga što je smješteno u tijelu neisklesano Photoshopom.

5. ... i na sve ono što tijelo svaki dan radi za vas
Ustvari je svako tijelo savršeno. To će vam reći svi oni koji nemaju tu sreću imati ga u zdravom stanju, a čega i sami postanete svjesni samo onda kada se susretnete na jednog takvog borca. Vaše srce otkuca otprilike pedeset tisuća puta svakoga dana, što znači u jednoj godini nekoliko milijuna puta. Pa vi imajte srca ne voljeti tako neumorno i veličanstveno biće kao što je vaše tijelo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju