Ako ste početak vježbanja odlučili označiti prvim proljetnim cvijećem - priprema, pozor start! Svaki dan izdvojite 20 minuta za 6 jednostavnih vježbi uz koje ćete učvrstiti tri kritične tjelesne točke - stražnjicu, trbuh i 'zastavice'

Tri vježbe posvećene su guzi, dvije trbušnjacima, a jedna uvijek problematičnim tricepsima. Kao motivaciju izvadite svoju omiljeni proljetni komad garderobe u kojem želite izgledati u svom najbolje izdanju, pustite svoj omiljeni CD i krenite u akciju 'ponovno savršena'.

>> Napitak koji otapa šlaufove na struku

Vježbe za stražnjicu
Slika broj 1 - Legnite na leđa, savijte koljena i izravnajte ruke. Uz jednu podignutu nogu podižite trup ne savijajući pri tome leđa. Nakon osam ponavljanja jednom i drugom nogom napravite pauzu. Preporučljivo je napraviti tri serije ponavljanja.

Slike broj 2 i 3 - Oslonite se na dlanove i koljena. Iz tog položaja istovremeno podignite desnu ruku i lijevu nogu i istežemo ih što dalje (a ne što više) u suprotnim smjerovima dok tijelo ne postane ravna linija. Tada savijte ruku i nogu u zraku tako da od tijela napravite 'kiflicu'. Nakon osam ponavljanja s jednom i drugom nogom napravite pauzu. Preporučljivo je napraviti tri serije ponavljanja.

Slika broj 4 Oslonite se koljena i podlaktice. Sa stražnje strane nogu, između natkoljenice i potkoljenice čvrsto primite loptu te podignite nogu osam puta. Jednaki broj podizanja ponovite i s drugom nogom vodeći pri tome računa da leđa ostanu ravna.

Vježbe za trbuh
Slika broj 5 U poluležećem položaju naslonite se na lijevi bok i lijevu ruku. Između nogu stavite manju lopticu. Noge stavite ukoso prema tijelu te ih podižite od podloge.

Pri tome nije bitno da ih podižete što više, već samo onoliko koliko vam dozvoljava tijelo da ne 'propadnete' u leđima. Leđa moraju ostati ravna, a loptica među nogama. Seriju od osam ponavljanja ponovite tri puta.

>> Rolanjem do čvrste guze

>> Kampanjci, gladovanje ne garantira lijepo tijelo!

Slike broj 6 i 7 U ležećem položaju podignite noge za 90 stupnjeva. Podignite glavu te se obje ruke primite lopticu iza stražnjice.

Tada je jednom rukom prebacite iznad glave gdje će je preuzeti druga ruka. Pri tome pazite da ne propadnete u ramenima. Seriju od 8 ponavljanja ponovite tri puta.

Vježba za 'zastavice'
Slika broj 8 Najefektnija vježba za tricepse vrlo je slična 'uskim sklekovima'. Oslonite se na koljena i dlanove i ravnih leđa spuštajte prema podu, pri čemu nije važno da dođete do poda. Prije svega morate voditi računa o tome da laktovi budu usko uz tijelo. Seriju od 8 ponavljanja ponovite tri puta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju