Baš kao i na tijelo zdrave i ukusne namirnice značajno utječu i na naše zube. Sanjate li o zdravim i bijelim zubima rješenje potražite u vašem hladnjaku. Donosim namirnice koje su ukusne, zdrave i garantiraju blistav osmijeh te recept za pastu za izbjeljivanje zubi

Jagoda
Jagode su voće koje već godinama slovi kao namirnica koja se ističe kao prijatelj zdravlja zubiju. Sadrže voćnu kiselinu koja ih čini sjajnima te sprečava nastajanje mrlja uzrokovanih hranom i napicima.

>> Protiv zadaha: 'Čistač' usta koji zamjenjuje žvakaću gumu

Jabuka
Ove namirnica ima čvrstu strukturu koja djeluje kao prirodna četkica za zube. Dok žvačete jabuku komadići se zavlače između zubi i desni, a u vašoj se usnoj šupljini počinje stvarati nova slina koja čisti zube i desni od bakterija i neutralizira kiseline te na taj način čuva zube od karijesa.

Banana
Pokušajte izbijeliti zube korom od banane. Unutrašnjim dijelom masirajte zube i desni u trajanju od barem dvije minute te nakon toga operite zube pastom. Vrlo brzo čete primijetiti kako su vaši zubi blistavi.

Citrusi
Kiselina iz citrusa, posebno limuna i limete sadrži enzime koji 'ubijaju' bakterije  između ostalog zaslužne za loš zadah, ali i kiselinu koja nagriza mrlje na caklini. Ovo voće također povećava izlučivanje sline koja ispire ostatke hrane i pića.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju