Jedan od najvećih vanjskih neprijatelja kože je sunce, točnije UV zračenje koje sunce emitira, no ujedno je i podizač raspoloženja potreban organizmu. Rješenje je u zaštiti kože preparatima koji sadrže UVA i UVB filtere. Zadovoljna.hr vam daruje 5 paketa proizvoda za sunčanje

Kada je koža pretjerano izložena suncu dolazi do stvaranja slobodnih radikala koji oštećuju tkivo kože i smanjuju njenu elastičnost, a promjene su vidljive u obliku bora, tamnih mrlja i opeklina od sunca.

Proizvodi koje tijekom ljetnih mjeseci koristimo za zaštitu od sunca moraju pružati vrhunsku prirodnu zaštitu kože od sunčevih opeklina i foto-starenja.

Kombinaciju UVA i UVB filtera te aktivni sastojci iz prirodnih izvora koji u sinergiji štite kožu od štetnih UV zraka te čuvaju prirodnu svježinu i vitalnost i omogućuju svima preplanulu put, to je ono što tražimo za svoju kožu kako bi dani koje provodimo na plaži bili u potpunosti bezbrižni.

Uz odličnu zaštitu za tijelo u obliku mlijeka ili losiona za tijelo obavezni modni dodaci za plažu moraju biti dobre sunčane naočale, šešir koji će licu pružiti sjenu i dovoljna količina tekućine. Izlaganje suncu potrebno je izbjegavati u razdoblju između 11 i 16 sati kada je sunce najjače.

Prije izlaganja suncu kožu je potrebno pripremiti i to dobrim pilingom koji će ukloniti odumrle stanice i olakšati tamnjenje kože te zdravim namirnicama koje sadrže vitamine A, C i E, beta karoten, selen i cink pružiti podršku koži u zaštiti od oštećenja.

Posebnu pažnju potrebno je pokloniti zaštiti kože lica koja je osjetljiva te zahtjeva visoki zaštitni faktor. Prilikom boravka na suncu potrebno je zaštiti i ušne resice te usnice koje su često najzanemarivaniji dio našeg tijela.

I ne zaboravite, sunce je prirodni podizač raspoloženja jer utječe na proizvodnju hormona sreće ili endorfina.

>> 6 nevidljivih neprijatelja kože

>> Djeca ne vole nanositi kreme za sunčanje

Zadovoljna.hr i Kozmetika Afrodita daruju vam proizvode iz linije Sun Care kako bi vaš boravak na suncu bio bezbrižan!

Darujemo 5 paketa koji sadrže Sun Care anti-age Kremu za lice za sunčanje SPF 25 koja sadrži vrhunsku kombinaciju UVA i UVB filtera, vitamin E te biološku DN-AGE zaštitu kožnih stanica, Sun Care Mlijeko za sunčanje SPF 30 koje sadrži visoko kvalitetne UVA i UVB filtere pomoću kojih nudi visoku i pouzdanu zaštitu od sunčevih opeklina, uz to kožu smiruje, optimalno vlaži i čuva svjež i sjajan izgled i Sun Care Mlijeko nakon sunčanja pomoću prirodnih sastojaka kao što su ekstrakt aloe vere, kamilice i zoba te prirodni beta glukan kožu opskrbljuje s izgubljenom vlagom, umiruje je i čuva od prebrzog starenja. Dobitnice su Barbara Babić, Nataša Narančić, Pascale Pretner,  Andrea Krsnik i Ksenija Korać.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju