Beauty tretmani vrlo su popularni i gotovo da i ne postoji žena koja za njih redovito ne izdvaja vrijeme i movac. Iako u današnje vrijeme postoji veliki broj učinkovitih tretmana za njegu kose i kože, treba znati kako se iza svakog od njih kriju potencijalne opasnosti za vaše zdravlje, a ponekad i za život

Češljanje u frizerskom salonu
Čak i u najskupljim frizerskim salonima frizeri po nekoliko puta koriste istu četku za različite mušterije bez da su ju pritom oprali i dezinficirali. Upravo zbog toga gnjide, odnosno jajašca uši vrlo se lako mogu prenijeti češljanjem s jedne osobe drugoj.

Depilacija vrućim voskom
Vrući vosak može biti vrlo opasan u koliko se s njime ne barata profesionalno i po pravilima. Vruća masa nanesena na kožu može izazvati opasne opekline i crvenilo kože koje u rjeđim i težim slučajevima mogu ostaviti ožiljak i promjenu pigmentacije kože. Isto tako, depilacija na dijelovima poput bikini zone gdje je koža vrlo tanka prevrući vosak može oštetiti površinski sloj kože pa takvo osjetljivo i oštećeno područje postaje podložno opasnim infekcijama.

Tretman Garra Rufa ribicama
Posljednje upozorenje britanske agencije za zaštitu zdravlja vezano je uz popularni tretman Garra Rufa ribicama koje mogu biti potencijalni prijenosnici smrtonosnih bolesti. Ako krv korisnika tretmana koji je zaražen virusom hepatitisa C ili HIV-a i u najmanjoj količini dospjela u bazen s vodom postoji šansa da se virus prenese i drugim korisnicima bilo putem vode ili ribica.

>> Bolni tretmani ljepote koji izazivaju zgražanje

>> Bizarni tretmani slavnih i lijepih

Manikura
Osim što će nakon tretmana vaše ruke i nokti izgledati vrlo uredno uklanjanje kožice oko nokta može biti vrlo opasno. Kožica je zaštita nokta i prilikom uklanjanja ona se vrlo lako može oštetiti. Oštećenja na koži dozvoljavaju bakterijama ulazak pod kožu uzrokujući infekciju te upalu i crvenilo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju