Isticanje zdrave i uravnotežene prehrane koja omogućuje lijepo tijelo te lijepu kosu i kožu mogu dovesti do pogrešnog zaključka kako su te karakteristike i dokaz zdravog tijela

Blistavo sjajna kosa, čisto lice i baršunasta koža te utegnuto tijelo mnogi tumače i kao dokaz zdravog organizma. No, medicinski stručnjaci upozoravaju kako takvi znakovi ne moraju otkrivati pravu sliku zdravstvenog stanja tijela.

Vanjski izgled ne otkriva skrivene, ali itekako bitne faktore koje govore o zdravstvenoj slici organizma koja uključuje tlak, pušačke (ne)sklonosti i razinu kolesterola u krvi.

Kozmetička industrija koja galopirajuće napreduje, dekorativnim i preparativnim proizvodima, barem privremeno, može kamuflirati stanje organizma te prekriti vidljive nedostatke.

Istraživanje koje je na 2,500 ispitanih provedeno u Velikoj Britaniji otkrilo je kako šest o njih desetero vjeruje da su lijepa kosa i koža znak zdravlja.

>> VIDEO: Kako možete sami napraviti zdravu kozmetiku

>> Najviše nas uzbuđuje blistava koža

No, utjecaj cigareta, alkohola i loše prehrane ne manifestiraju se nužno na vanjskom izgledu. Visoki tlak koji povećava mogućnost pojave infarkta i moždanog udara pogađa jednu trećinu odraslog stanovništva, gotovo se nikada ne otkriva na izgledu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju